Περιορίζει τις απώλειες η τουρκική λίρα

1004
λίρα

Η τουρκική λίρα περιορίζει τις απώλειες της μετά το χτεσινό ιστορικό χαμηλό του 7,24 έναντι του δολαρίου. Σήμερα το πρωί η συναλλαγματική ισοτιμία τουρκικής λίρας υποχώρησε έναντι του δολαρίου στο επίπεδο του 6,92 ενώ αυτή τη στιγμή οι απώλειες περιορίζονται με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στις 6,53 λίρες.

Υπενθυμίζεται πως χτες μετά το ιστορικό χαμηλό του 7,24 το τουρκικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την εφαρμογή οικονομικού σχεδίου δράσης, ενώ αμέσως μετά η κεντρική τράπεζα της χώρας διαβεβαίωσε ότι θα λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να διατηρηθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Σήμερα τα τουρκικά επιχειρηματικά λόμπι ανακοίνωσαν ότι χρειάζεται μια αυστηρότερη νομισματική πολιτική για να σταθεροποιηθεί η τουρκική λίρα και ότι οι αμερικανοτουρκικές διενέξεις θα πρέπει να επιλυθούν μέσω της διπλωματίας.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους η κορυφαία τουρκική ένωση επιχειρήσεων και βιομηχανιών TUSIAD και η ένωση επιμελητηρίων και χρηματιστηρίων εμπορευμάτων της Τουρκίας TOBB υπογραμμίζουν ότι ένας περιεκτικός οδικός χάρτης θα πρέπει να προετοιμαστεί για να μειωθεί κατά διαρκή τρόπο ο πληθωρισμός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας