Τουρκία και Ρωσία κλείνουν συμφωνία για τα μαχητικά Su-35

1237
τουρκία

Δύο μήνες μετά από την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην έκθεση MAKS-2019 στη Μόσχα, η Ρωσία και η Τουρκία βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για την αγοραπωλησία 36 μαχητικών αεροσκαφών Su-35, σύμφωνα με τουρκικές πηγές τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα Daily Sabah.

Κατά τις πληροφορίες της τουρκικής εφημερίδας, Μόσχα και Άγκυρα συζητούν τις λεπτομέρειες για την πώληση των μαχητικών πέμπτης γενιάς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπό συζήτηση βρίσκεται η πιθανή εμπλοκή της Τουρκίας στην κατασκευή  κάποιων ανταλλακτικών των αεροσκαφών.

Τον Αύγουστο, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο προμήθειας των μαχητικών αεροσκαφών Su-35 και Su-57 της Ρωσίας.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο στην έκθεση MAKS-2019 εάν τα αεροσκάφη Su-35 και Su-57 ήταν εναλλακτικές ως προς τα αμερικανικά μαχητικά F-35, ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε λέγοντας «Γιατί όχι; Δεν ήρθαμε εδώ μάταια».

Τον Ιούλιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την απόφασή τους να αναστείλουν την συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 εξαιτίας της αγοράς από την Άγκυρα των ρωσικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400, προσθέτοντας ότι η χώρα θα απομακρυνθεί πλήρως από το πρότζεκτ μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2020.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας