Τουρκία:Θέλει να κατασκευάσει τους δικούς της κάθετους εκτοξευτές για φρεγάτα “Istanbul”

642
Τουρκία: Θέλει να κατασκευάσει τους δικούς

Η τουρκική αμυντική εταιρεία Roketsan θα αναπτύξει το πρώτο εγχώριο σύστημα κάθετων εκτοξευτών πυραύλων που θα χρησιμοποιηθούν στη φρεγάτα Istanbul.

Το μελλοντικό σύστημα με την ονομασία MDAS (Milli Dikey Atis Sistemi στα τουρκικά, National Vertical Launch System στα αγγλικά) θα εξοπλίσει τη φρεγάτα Istanbul, την τουρκική φρεγάτα κλάσης Ι. Ο επικεφαλής των αμυντικών βιομηχανιών της Τουρκίας, Ismail Demir, είχε δηλώσει στις 23 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια της τελετής καθέλκυσης της “TCG Istanbul”, πως το τουρκικής κατασκευής πολεμικό πλοίο θα εξοπλιζόταν με τελευταίας τεχνολογίας σύστημα κάθετων εκτοξευτών. Μάλιστα, εκείνη την περίοδο η Τουρκία βρισκόταν σε συζητήσεις με τη Lockheed Martin για την απόκτηση των παρόμοιων συστημάτων MK 41 VLS. Ωστόσο, οι αμερικανικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Άγκυρα λόγω της εξαγοράς των ρωσικών S-400 αποτέλεσαν την ταφόπλακα στις αμερικανο-τουρκικές συνομιλίες για το σύστημα MK 41 VLS.

Σύμφωνα με τον Alper Kose, στέλεχος της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας SSB για τις ναυτικές πλατφόρμες, αποκάλυψε πως η κυβέρνηση Ερντογάν προσέλαβε τη Roketsan για να κατασκευάσει και να αναπτύξει το σύστημα MDAS.

Όπως αναφέρουν πηγές της αμυντικής βιομηχανίας οι οποίες μίλησαν στο defencenews.com, το MDAS θα είναι σαν το αμερικανικό MK 41 VLS, αλλά θα έχει κάποιες δομικές διαφορές. “Το MDAS θα μπορεί να φέρει πυραύλους εδάφους-αέρος HİSAR και αντιπλοϊκούς πυραύλους μεγάλης εμβέλειας ATMACA”, είπε στη σελίδα μια πηγή με την προϋπόθεση της ανωνυμίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας