Τουρκία: Ακόμα δεν τον είδαμε… «Δεν θα παραδώσουμε την Αφρίν στον Άσαντ»

1427
τουρκία

«Ζώνη ασφαλείας» γύρω από τη βόρεια συριακή πόλη Μάνμπιτζ  θα σχηματίσουν Τουρκία και ΗΠΑ αν η Ουάσινγκτον τηρήσει τις υποσχέσεις της, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και συμπλήρωσε, μάλλον εκφράζοντας τους ευσεβείς πόθους της τουρκικής ηγεσίας, πως η Άγκυρα «όταν καταλάβει την Αφρίν δεν θα την παραδώσει στη συριακή κυβέρνηση».
Ο Ιμπραήμ Καλίν δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber πως η συμφωνία ανάμεσα στην Άγκυρα και την Ουάσινγκτον για τη Μάνμπιτζ είναι δεσμευτική και πως μια αλλαγή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν θα αλλάξει τη συμφωνία ακόμη και αν οδηγήσει σε μια καθυστέρηση μίας έως δύο εβδομάδων.
Ο Καλίν είπε επίσης πως η Τουρκία αναμένει πως οι τουρκικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί της αντάρτες θα εκκαθαρίσουν «πολύ σύντομα» τη συριακή πόλη Αφρίν από τους μαχητές και πρόσθεσε πως η Άγκυρα δεν προτίθεται να παραδώσει την πόλη στη συριακή κυβέρνηση μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής επίθεσής της στην περιοχή.
Ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου είπε ακόμη πως η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών MIT εργάζεται προκειμένου να εξασφαλίσει την αποχώρηση των μαχητών του Μετώπου Νόσρα από την πολιορκούμενη ανατολική Γούτα στη Συρία. Είπε επίσης πως η Τουρκία δεν επιθυμεί την παρουσία μαχητικής οργάνωσης στην ανατολική Γούτα.
Την περασμένη εβδομάδα, η συριακή ανταρτική οργάνωση Τζάις αλ-Ισλάμ γνωστοποίησε πως συμφώνησε να απομακρύνει τους μαχητές του Μετώπου Νόσρα που κρατούνται στις φυλακές της στην ανατολική Γούτα προς την ανταρτοκρατούμενη επαρχία Ιντλίμπ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας