Τι ισχύει για εμβολιασμένους που νοσούν-Οι συστάσεις σε γιαγιάδες και παππούδες

512
Οι συστάσεις σε γιαγιάδες και παππούδες

Στις περιπτώσεις των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί έναντι του κορονοϊού, αλλά νοσούν, αναφέρθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, απαντώντας παράλληλα και τι συνιστάται να κάνουν γιαγιάδες και παππούδες που έχουν κάνει το εμβόλιο.

Για το τι ισχύει όσον αφορά τα μέτρα προστασίας μετά τον εμβολιασμό, αλλά και τις περιπτώσεις των πολιτών νοσούν, που παρά το ότι έχουν εμβολιαστεί έναντι του κορονοϊού, μίλησε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης (22/03) για την εξέλιξη των εμβολιασμών στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την ανοσία που παρέχει το εμβόλιο για τον κορονοϊό, η κα Θεοδωρίδου επεσήμανε ότι ο εμβολιασμός προφυλάσσει, αφού έχουν γίνει και οι δύο δόσεις και αφού περάσουν επτά ημέρες μετά τη δεύτερη δόση, ενώ, όπως είπε, υπάρχει και ένα αρχικό διάστημα που δημιουργούνται αντισώματα, κατά το οποίο ο οργανισμός είναι ευάλωτος απέναντι σε πιθανή μόλυνση.Συνεπώς, όπως είπε, μιλάμε για «αποτυχία του εμβολιασμού», εάν ο εμβολιασμένος νοσήσει, ακόμη και μετά τη δεύτερη δόση και το πέρας του απαραίτητου χρονικού διαστήματος που προαναφέρθηκε.

Η ίδια ανέφερε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που όντως νοσούν, αφού έχουν εμβολιαστεί και με μία και με δύο δόσεις.

Συγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστό, το ποσοστό των εμβολιασμένων που νοσούν, ανέρχεται σε 0,2%.

Η Μαρία Θεοδωρίδου παρατήρησε, εντούτοις, ότι είναι κάτι αναμενόμενο, καθώς όπως σημείωσε, «κανένα εμβόλιο δεν είναι 100% αποτελεσματικό», προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά μικρό ποσοστό και τονίζοντας ότι «αυτό δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία για τον μη εμβολιασμό».Όσον αφορά στους εμβολιασμένους που νοσούν, είναι ολιγοσυμπτωματικοί ή τελείως ασυμπτωματικοί, όπως ανέφερε.

Εν τω μεταξύ, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν γιαγιάδες και παππούδες που έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό, μπορούν να δουν τα εγγόνια τους, η ίδια συνέστησε υπομονή, καθώς υπογράμμισε ότι τα μέτρα προστασίας (μάσκες και αποστάσεις) δεν έχουν αλλάξει.

Όπως είπε, ειδικότερα, τα παιδιά μπορούν να μεταφέρουν τον ιό, ακόμη και εάν είναι εμβολιασμένοι η γιαγιά και ο παππούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας