Συνάντηση Δένδια με Χαφτάρ–Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

982
χαφτάρ

Στο ξενοδοχείο όπου θα διαμείνει, εκεί όπου τον περίμενε ο υπουργός Εξωτερικών έφτασε ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ.

Σειρά επαφών, τόσο με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και με τον υπουργό Εξωτερικών θα έχει ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, ο οποίος έφτασε στην Αθήνα νωρίς το βράδυ της Πέμπτης, αιφνιδιάζοντας τους πάντες.

https://twitter.com/LNA2019M/status/1217875777863274497

https://twitter.com/LNA2019M/status/1217892744758206464

Στο ξενοδοχείο που θα διαμείνει, όπου έφτασε λίγο πριν τις 21:30, τον περίμενε ο Νίκος Δένδιας, όπου θα είναι και ο πρώτος Έλληνας αξιωματούχος που συνάντησε στη χώρα μας.

Ο στρατάρχης έφθασε στη χώρα υπό άκρα μυστικότητα, ενώ τα μέτρα ασφαλείας, τόσο κατά τη διάρκεια της διαδρομής του, όσο και στο Σύνταγμα που βρίσκεται το ξενοδοχείο που διαμένει είναι δρακόντεια.

Το μπαράζ των επαφών γίνεται λίγα εικοσιτετράωρα πριν την διεθνή Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, από την οποία έχουν αποκλειστεί τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος.

Συγκεκριμένα, αύριο το πρωί, στις 09:20 θα πραγματοποιηθεί επίσημη συνάντηση των κυρίων Χάφταρ και Δένδια, ενώ στη μία το μεσημέρι -σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές- θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο γραφείο του στη Βουλή.

Σύμφωνα με πολιτικούς κύκλους δεν χωράει αμφιβολία ότι ο Χαλίφα Χαφτάρ ήρθε με τις καλύτερες των προθέσεων στην Αθήνα, θεωρώντας ότι μπορεί να βρει κάποια υποστήριξη στις θέσεις του, την οποίαν επιζητεί από παντού εναγωνίως.

Είναι προφανές ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης, πανικόβλητος μπροστά στη γενική κατακραυγή για τον εξευτελιστικό αποκλεισμό της Ελλάδας από την Διάσκεψη του Βερολίνου, επιδίωξε την τελευταία στιγμή την έλευση του Χαλίφα Χαφτάρ στην ΑΘήνα, τον οποίο επιδεικτικά και σε βάρος των εθνικών συμφερόντων αγνοούσε τόσο καιρό, μήπως με αυτόν τον τρόπο “χρυσώσει το χάπι” και διασκεδάσει, ματαίως, τις δυσμενείς για τον ίδιο και την κυβέρνησή του εντυπώσεις.

Δεν γνωρίζουμε τι θα πουν οι κυβερνητικοί παράγοντες στις συναντήσεις τους με τον Χαλίφα Χαφτάρ, πάντως ο τελευταίος δεν θα πρέπει ότι έχει κερδίσει στο πεδίο των μαχών να το “χαρίσει” στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και κάτω από τις πιέσεις των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Ως προς αυτήν την κατεύθυνση δεν νομίζουμε ότι έχει να του προσφέρει πολλά ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος ακολουθεί μια πολιτική υποτέλειας.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας