Τζόνσον: νεοφιλελεύθερος υπέρ Brexit. Κόρμπιν: “προοδευτικός” με “ερμαφρόδιτη” θέση στο Brexit

977
τζόνσον

Η προεκλογική εκστρατεία στη Βρετανία έχει «ανάψει» για τα καλά και- όπως είναι λογικό- είναι καθημερινές οι κόντρες ανάμεσα στον Τζέρεμι Κόρμπιν και τον Μπόρις Τζόνσον.

Το Εργατικό Κόμμα- που δέχεται σφοδρές επικρίσεις γιατί δεν έχει δηλώσει ξεκάθαρα τη θέση του για το Brexit– υπόσχεται μεταξύ άλλων δωρεάν γρήγορο ίντερνετ, κρατικοποιήσεις και επενδύσεις στον δημόσιο τομέα, μεταξύ άλλων, αν κερδίσει τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου. «Είναι ώρα να δώσουμε το Ίντερνετ υψηλής ταχύτητας με οπτικές ίνες δωρεάν για όλα τα νοικοκυριά της χώρας. Αυτό που ήταν στο παρελθόν πολυτέλεια είναι σήμερα ουσιαστικής σημασίας», δήλωσε την Παρασκευή ο Τζέρεμι Κόρμπιν.

Το κόστος για την υλοποίηση της υπόσχεσης των Εργατικών– που είναι αρκετά πίσω από τους Συντηρητικούς του Μπόρις Τζόνσον στις δημοσκοπήσεις- εκτιμάται σε 23 δισ. ευρώ. Ο Κόρμπιν ισχυρίζεται ότι το ετήσιο κόστος λειτουργίας θα εξασφαλισθεί από τη φορολογία που θα επιβληθεί στους τεχνολογικούς κολοσσούς Amazon, Facebook και Google. Επιπλέον, ο ηγέτης των Εργατικών έχει ήδη ανακοινώσει ότι σκέφτεται να κρατικοποιήσει «τους σιδηροδρόμους, το ταχυδρομείο, το νερό», αλλά και εν μέρει την British Telecoms.

Μπόρις Τζόνσον: Τρελό κομμουνιστικό σχέδιο

Ο Μπόρις Τζόνσον σχολίασε τις προεκλογικές υποσχέσεις του Τζέρεμι Κόρμπιν- τον οποίο έχει συγκρίνει με τον Στάλιν– με το κλασικό στιλ του. Χαρακτήρισε «τρελό κομμουνιστικό σχέδιο» την ιδέα της κρατικοποίησης του βρετανικού τηλεπικοινωνιακού παρόχου. «Χρηματοδοτούμε ένα τεράστιο πρόγραμμα επενδύσεων στους δρόμους μας, στις τηλεπικοινωνίες, στην ευρυζωνικότητα, αντίθετα με το τρελαμένο κομμουνιστικό σχέδιο που ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τζόνσον, μιλώντας σε στελέχη των Συντηρητικών, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας