Τερματισμό των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισαν ΣΥΝΑΝ (πρώην ΠΑΣΚΕ) και ΔΑΚΕ στην ΠΟΕ-ΟΤΑ. Πλήγμα στον αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ

2938
ΠΟΕ-ΟΤΑ

Πλήγμα στον αγώνα των εργαζομένων και ιδιαίτερα των συμβασιούχων, στην πιο κρίσιμη και λεπτή φάση του, έδωσε η απόφαση που έλαβε την Πέμπτη (29/6) το απόγευμα η πλειοψηφία της ΠΟΕΟΤΑ να σταματήσει την απεργιακή κινητοποίηση και να ξεκινήσει άμεσα η αποκομιδή των σκουπιδιών.

Τα αμαξοστάσια των δήμων και οι ΧΥΤΑ όλης της χώρας τελούσαν υπό κατάληψη επί 11 ημέρες. 
Το θέμα των κινητοποιήσεων θα επανεξεταστεί στο Γενικό Συμβούλιο, η ημερομηνία διεξαγωγής του οποίου δεν έχει καθοριστεί ακόμη.
Κι αυτό διότι δεν επιτεύχθηκε πλειοψηφία, καθώς η πρόταση για αναστολή έλαβε 5 ψήφους, 3 της πλειοψηφούσας παράταξης (πρώην ΠΑΣΚΕ) και 2 από τη ΔΑΚΕ, ενώ οι παρατάξεις ΔΑΣ (ΚΚΕ), 3 ψήφους, και ΜΕΤΑΟΤΑ, η οποία στηρίζεται από τη ΛΑ.Ε και άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις, 2 ψήφους, τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων.
Η σημερινή (Πέμπτη 29/6) συγκέντρωση και πορεία των εργαζομένων στους ΟΤΑ, παρ’ ότι δεν στηρίχτηκε όσο θα έπρεπε από την Διοίκηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία μάλλον είχε προαποφασίσει το σταμάτημα του απεργιακού αγώνα, ήρθε να βεβαιώσει ότι ο κλάδος επιδεικνύει αντοχή, δύναμη και θάρρος για συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, παρά τις αυταρχικές κυβερνητικές και συστημικές απειλές και τον λυσσαλέο πόλεμο όλου του μνημονιακού μπλοκ και των συστημικών μέσων ενημέρωσης, στην πραγματικότητα προπαγάνδας, πλύσης εγκεφάλου και τρομοκρατίας.
Αν και οι απεργιακές κινητοποιήσεις, όμως, δυστυχώς ανεκόπησαν με μια ”περίεργηπολιτικοσυνδικαλιστικήσυμμαχία” και κάτω από τις θερμές ιαχές του Γ. Πατούλη, αυτό δεν σημαίνει ότι ο μέχρι τώρα αγώνας πήγε χαμένος, κάθε άλλο (!), ούτε πολύ περισσότερο ότι θα ανακοπούν στη συνέχεια οι δυναμικοί ενωτικοί αγώνες για την τελική νίκη των συμβασιούχων.
Άλλωστε, ο αγώνας των συμβασιούχων για δουλειά και προοπτική είναι αγώνας όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, είναι αγώνας πρώτα απ’ όλα αυτών που δουλεύουν με πλήρη ανασφάλεια στην ζούγκλα της ιδιωτικής οικονομίας και ιδιαίτερα αγώνας που αφορά τους ανέργους, νέους και νέες, άρρηκτα συνδεδεμένος με την πάλη ενάντια στα μνημόνια, την λιτότητα, για μια νέα προοδευτική πορεία ανασυγκρότησης, αξιοπρέπειας και απασχόλησης στην Ελλάδα.

Κ.Τ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας