Μεγάλη πορεία και σήμερα των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Λαφαζάνης: Τα πιο ανθυγιεινά πολιτικά σκουπίδια ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

1391
ΟΤΑ

Μεγάλη και μαχητική και σήμερα η πορεία των εργαζομένων στους ΟΤΑ με αίτημα την μετατροπή των συμβάσεων στους νυν συμβασιούχους σε εργασιακή σχέση αορίστου χρόνου.
Στη πορεία έδωσε το παρόν πλατιά αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε με επικεφαλής τον Παναγ. Λαφαζάνη. Ο Παναγ. Λαφαζάνης σε δηλώσεις του τόνισε ότι: “τα πιο ανθιυγιεινά “σκουπίδια” σε αυτήν τη χώρα είναι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και είναι αυτά τα πολιτικά σκουπίδια που πρέπει γρήγορα να ταφούν στην χωματερή για να γλιτώσει ο τόπος.”
Η πορεία των εργαζομμέων με το σύνθημα “Τσίπρα, Μητσοτάκη ακούστε το καλά, οι συμβασιούχοι θα μείνουν στη δουλειά“, πέρασε από το Υπ.Εσωτερικών και έφτασε στη Βουλή.
Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ, όλως περιέργως, δεν ζήτησε συνάντηση με τον Σκουρλέτη στο Υπουργείο, το οποίο η πορεία προσπέρασε, ενώ δεν ζήτησε ούτε αντιπροσωπεία της να δει κυβέρνηση και κόμματα στο Κοινοβούλιο μόλις η πορεία έφτασε έξω από τη Βουλή.
Σημειώνουμε, επίσης, τον μόλις υποκρυπτόμενο απεργοσπαστικό ρόλο που έπαιξε στη Θεσ/νίκη, κάτω και από τον άθλιο εκβιασμό Μπουτάρη, η ηγεσία του εκεί σωματείου.
Στο μεταξύ κυβέρνηση, μνημονιακά κόμματα, καθεστωτικά ΜΜΕ έχουν λυσσάξει κατά της απεργίας και των απεργών, ζητώντας την άμεση διακοπή της απεργίας. Και η σημερινή πορεία, όμως, έδειξε ότι ένα σημαντικό μέρος των εργαζομένων, παρά τις πιέσεις, δεν το βάζει κάτω και διεκδικεί τη συνέχιση του αγώνα μέχρι την τελική νίκη, κάτι που πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη της η ΠΟΕ-ΟΤΑ στις αποφάσεις της για την απεργιακή συνέχεια.
Τα προβλήματα με τα σκουπίδια στους δρόμους είναι λάθος να αποδίδονται, στη βάση καθεστωτικών λογικών, στους απεργούς και όχι στην κυβερνητική επιμονή να μην κατοχυρώνει την δουλειά των συμβασιούχων, οι οποίοι απειλούνται να βρεθούν στο δρόμο με τις αόριστες και διάτρητες κυβερνητικές υποσχέσεις.
Σήμερα, πάντως, η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε κρίσιμη συνεδρίασή της, αποφασίζει για την συνέχιση ή μη του αγώνα.
20170629_112553 20170629_112747 20170629_114727 20170629_115002 20170629_121051

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας