Τεράστια κενά σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

1241
κενά

Τεράστια κενά σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές, οι ελλείψεις είναι τόσο μεγάλες και οι απαιτήσεις τόσες πολλές, που δεν μπορούν να ανταποκριθούν και να προσφέρουν “τις ύψιστες δυνατές υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς”.

Οι δηλώσεις αυτές από τη γραμματέα του συλλόγου Θεανώ Μπλέκου και τον αντιπρόεδρο Παναγιώτη Πατρινιό έγιναν με αφορμή ερώτηση για τη συμμετοχή του προσωπικού στη στάση εργασίας που έγινε χθες, για τη διεκδίκηση του ανθυγιεινού επιδόματος εργασίας και από το παραϊατρικό προσωπικό του νοσοκομείου. Η κ. Μπλέκου, όταν της ζητήθηκε να μιλήσει πιο συγκεκριμένα γι’ αυτά τα κενά, είπε ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να μιλήσουν με αριθμούς, ωστόσο επεσήμανε ότι οι γιατροί φεύγουν από το Νοσοκομείο Καλαμάτας φέρνοντας ως παράδειγμα τις αποχωρήσεις ενός νευρολόγου και ενός νευροχειρουργού, ενώ τόνισε πως η Ψυχιατρική Κλινική λειτουργεί με δύο ψυχιάτρους αντί για τέσσερις που θα ‘πρεπε κανονικά να έχει. Είπε ακόμα για μεγάλα κενά σε νοσηλευτικό προσωπικό τονίζοντας ότι οι κλινικές δεν μπορούν να δουλέψουν με δύο-τρεις νοσηλεύτριες στη βάρδια. Έθεσε μάλιστα το ερώτημα γιατί να συμβαίνει αυτό και οι γιατροί να παραιτούνται εφόσον το Νοσοκομείο της Καλαμάτας θεωρείται ότι ανήκει στην άγονη γραμμή. Η ίδια προσπάθησε και να το απαντήσει, λέγοντας πως μπορεί να φταίει το ότι εφημερεύει κάθε μέρα, καθώς και το ότι εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό ασθενών.

Σε παρέμβασή του ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Π. Πατρινιός πρόσθεσε ότι οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχουν αντίκτυπο στους ασθενείς, πως οι αναμονές είναι τεράστιες και ο κόσμος ταλαιπωρείται, ενώ δεν έχει τις ύψιστες δυνατές υπηρεσίες υγείας. Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι ίδιοι θέλουν να προσφέρουν ύψιστες υπηρεσίες στους ασθενείς, αλλά οι συνθήκες είναι τέτοιες που ακόμα και όταν δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους είναι αδύνατο να ανταποκριθούν στις ανάγκες.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

Είχε προηγηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του διοικητή Γ. Μπέζου και στάση εργασίας με τη συμπαράσταση του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας για να μην κοπεί το ανθυγιεινό επίδομα, αλλά να επεκταθεί εκτός από το νοσηλευτικό και στο παραϊατρικό προσωπικό. Το “παρών” στη διαμαρτυρία των εργαζομένων στο διοικητή, ενώ συνεδρίαζε το Δ.Σ. του Νοσοκομείου Μεσσηνίας, έδωσε και ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ στο νομό Δημήτρης Φαββατάς. Λίγο μετά σε δηλώσεις του είπε ότι ζήτησαν και από το Δ.Σ. του Νοσοκομείου τη συμπαράστασή τους για να παίρνουν το εν λόγω επίδομα όλοι οι εργαζόμενοι, σε όλους τους χώρους δουλειάς και ειδικά στους χώρους εργασίας της Υγείας.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Δημήτρης Τσιλίκας τόνισε ότι αυτό το οποίο διεκδικούν με την παράσταση διαμαρτυρίας και τη στάση εργασίας που έγινε χθες (συμπορευόμενοι με την ΑΔΕΔΥ) ήταν ακριβώς για τη διατήρηση και επανεξέταση του ανθυγιεινού επιδόματος, που τώρα παίρνει στο νοσοκομείο το 60% των εργαζομένων.

*Πηγή: eleftheriaonline.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας