Τα ΜΑΤ δεν δείχνουν μόνο την εξουσία… αλλά και τη θρασυδειλία της

1802
ματ

Μετά το πέρας του χθεσινού συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα, οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να αποχωρούν από διάφορες πλευρές της πλατείας Συντάγματος, αφού πρώτα τα ΜΑΤ τους «περιέλουσαν» με χημικά και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης.
Στη συμβολή της οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ακαδημίας, απέναντι από τη Βουλή δηλαδή, οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν βάλει κάθετα τις κλούβες, αφήνοντας μόνον ένα μικρό άνοιγμα για να περνούν οι πολίτες που θέλουν να κατευθυνθούν προς τη μεριά του Χίλτον. Όπως είναι φυσικό, το μικρό άνοιγμα δημιούργησε και «ουρά» πολιτών που δε συμμετείχαν στη διαδήλωση αλλά και συγκεντρωμένων που αποχωρούσαν.
Κάποια στιγμή οι αστυνομικοί που ήταν μπροστά από τις κλούβες σταμάτησαν την «ουρά» για να περάσει μια διμοιρία των ΜΑΤ. Ωστόσο, ένας από αυτούς, θέλοντας να δείξει την… εξουσία του, αλλά τελικά την αβελτηρία του -όπως αποδείχθηκε-, φανερά εκνευρισμένος λέει προς τους πολίτες: «Δεν θα περνάτε πλέον από εδώ. Σας το απαγορεύω. Να κάνετε το γύρο του τετραγώνου».
Δημιουργήθηκε ένταση και μικρή συμπλοκή πολιτών με τους ΜΑΤατζήδες, και μάλιστα ένας εξ αυτών χτύπησε μια γυναίκα με την ασπίδα του και αμέσως μετά έτρεξε να κρυφτεί πίσω από τις κλούβες, παρά την απαίτηση των πολιτών να τους δώσει τα στοιχεία του.
Προκειμένου να μη δημιουργηθεί μεγαλύτερο επεισόδιο ο επικεφαλής της διμοιρίας έδωσε εντολή να ανοίξουν το άνοιγμα για να περάσει ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί εκεί.
Το γεγονός πάντως είναι ένα: πως τα «κατηργημένα ΜΑΤ του ΣΥΡΙΖΑ» δε σε αφήνουν να διαδηλώσεις, αλλά και δε σε αφήνουν να αποχωρήσεις ειρηνικά από τις διαδηλώσεις. Με την πρώτη ευκαιρία, δείχνουν πως είναι το μακρύ χέρι του κράτους εναντίον της λαϊκής τάξης και όλων όσοι τολμούν να υψώσουν φωνή και να αμφισβητήσουν την… εξουσία τους και τις αποφάσεις τους.
Άλλωστε, είναι τυχαίο που στο «μυαλό του νεοφιλελευθερισμού» όλα ιδιωτικοποιούνται πλην των διωκτικών και κατασταλτικών μηχανισμών;

Γ.Χ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας