Σύμπραξη Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν κατά της Αρμενίας! Κοινή πλατφόρμα προπαγάνδας

377
ζερμπαϊτζάν κατά της Αρμενίας
Το επίσημο Μπακού και η Άγκυρα συνεχίζουν να εμβαθύνουν τη συνεργασία στον τομέα της πληροφόρησης και της προπαγάνδας προκειμένου να αποκτήσουν κυριαρχία στις χώρες που δεν είναι φιλικές προς αυτά, ιδίως την Αρμενία. Αυτή τη φορά, οι αμοιβαίες προσπάθειες επικεντρώνονται στη χρήση του δυναμικού ολόκληρου του τουρκικού κόσμου για στενούς Τουρκο –Αζερικούς πολιτικούς και προπαγανδιστικούς σκοπούς.

Πρόσφατα στο Μπακού πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του πρώτου κοινού ψηφιακού έργου (TURKIC.World) των τουρκικών μέσων ενημέρωσης Albayrak και του πρακτορείου ειδήσεων Trend του Αζερμπαϊτζάν.

Αναφέρθηκε ότι σκοπός του έργου είναι η δημιουργία μιας κοινής πλατφόρμας επικοινωνίας για το όνομα αλληλεγγύης με ολόκληρο τον τουρκικό κόσμο. Τονίστηκε ότι η πλατφόρμα ειδήσεων, στην οποία μέχρι στιγμής περιλαμβάνονται μόνο ειδησεογραφικές ιστοσελίδες όπως η Trend και η Yeni Şafak (ιδιοκτησία της Albayrak media holding), θα επεκταθεί εις βάρος των εταιρειών ΜΜΕ από τουρκόφωνες χώρες όπως το Καζακστάν, το Ουζμπεκιστάν, το Κιργιστάν, και πρέπει να μετατραπεί σε ένα κοινό πολύγλωσσο ειδησεογραφικό δίκτυο του τουρκικού κόσμου.

Η δημιουργία αυτού του ειδησεογραφικού δικτύου με την ενεργή πρωτοβουλία της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν, η οποία με την πρώτη ματιά μπορεί να φαίνεται ακίνδυνο, στην πραγματικότητα έχει άλλους στόχους – να κυριαρχήσει στη Αρμενία στον τομέα της πληροφόρησης.

Αυτό, αποδεικνύεται από τις υπογραμμισμένες δηλώσεις των Τούρκων και των Αζέρων ομιλητών στον τομέα της πληροφόρησης που αφορούν τη δημιουργία μιας πλατφόρμας για συνεργασία Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν που έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην αναφορά της «Δίκαιης Θέσης του Αζερμπαϊτζάν» στη διεθνή κοινότητα κατά τη διάρκεια του πολέμου 44 ημερών.

Επομένως, είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι στο εγγύς μέλλον άλλα τουρκόφωνα κράτη που διατηρούν φιλικές και συμμαχικές σχέσεις με την Αρμενία εντός του CSTO και του EAEU μπορούν να γίνουν μέρος ενός δικτύου ειδήσεων που δημιουργήθηκε με παρόμοια έμφαση, δεδομένου ότι δεν θα είναι πάντα σε θέση να μην δωρίσουν τη θέση τους για χάρη του κοινού. Επιπλέον, κρίνοντας από τα μηνύματα της Άγκυρας και του Μπακού, η αναδυόμενη πλατφόρμα είναι μόνο η αρχή της συνεργασίας των τουρκόφωνων χωρών στον τομέα της πληροφόρησης.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας