Σύμβουλος Trump: Η Γερμανία εκμεταλλεύεται το ευρώ προς όφελος της

2758
ευρώ

Συνεχίζεται, όπως φαίνεται, ο «πόλεμος» που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Γερμανίας και των ΗΠΑ, με την Αμερική να κάνει λόγο -ακόμα μία φορά- για χειραγώγηση του ευρώ από τη Γερμανία. 

Συγκεκριμένα, ο σύμβουλος του Trump Peter Navarro, κατηγόρησε τη Γερμανία και σωστά, ανεξάρτητα από τους ιδιοτελείς δικούς τους λόγους για τους οποίους το αναφέρουν οι ΗΠΑ, ότι εκμεταλλεύεται το ευρώ για να κερδίζει εις βάρος των υπολοίπων χωρών της Ευρωζώνης.
Η Γερμανία χρησιμοποιεί ένα «ευρέως υποτιμημένο» ευρώ για να «εκμεταλλεύεται» τους κύριους εμπορικούς εταίρους της, ανάμεσα στους οποίους και τις ΗΠΑ, τόνισε σε συνέντευξή του στους Financial Times.
«Είναι περίπλοκο να θεωρήσει κανείς την TTIP (σ.σ.: το σχέδιο συμφωνίας ελεύθερων διατλαντικών συναλλαγών που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε νεκρό σημείο) ως μια διμερή συμφωνία εξαιτίας της Γερμανίας, η οποία συνεχίζει να εκμεταλλεύεται άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και τις Ηνωμένες Πολιτείες με ένα έμμεσο ‘deutsche mark‘ που είναι ευρέως υποτιμημένο», δήλωσε ο Peter Navarro, ο οποίος διορίσθηκε πρόσφατα επικεφαλής ενός νέου Συμβουλίου Εμπορίου στον Λευκό Οίκο.
Η απάντηση σε αυτές τις δηλώσεις ήρθε δια στόματος της Γερμανίδας καγκελαρίου, Angela Merkel, η οποία τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι ανεξάρτητη και πως η Γερμανία δεν μπορεί να επηρεάσει το ευρώ.
Επισημαίνεται ότι νωρίτερα το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις.
«Δεν θα το σχολιάσουμε», δήλωσε Reuters εκπρόσωπος του υπουργείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας