Πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα η 2η πανθεσσαλική συνάντηση κατά των πλειστηριασμών

1915
κάλεσμα

Πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα η 2η πανθεσσαλική συνάντηση όλων των κινημάτων κατά των κατασχέσεων, πλειστηριασμών και εξώσεων, χθες Κυριακή 5 Μαρτίου, σε αίθουσα του Επιμελητηρίου Λάρισας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων των τεσσάρων νομών και του κινήματος «Δεν Πληρώνω», που δραστηριοποιείται στην Αθήνα.

Εκπρόσωποι της κίνησης «Πολίτες της Μαγνησίας κατά των πλειστηριασμών» και του κινήματος «Δεν πληρώνω», μετέφεραν την πλούσια εμπειρία τους από ανάλογες δράσεις και κινητοποιήσεις σε ειρηνοδικεία, τονίζοντας την ανάγκη συντονισμού σε πανελλαδικό επίπεδο, με σκοπό να κλιμακωθούν οι δράσεις προστασίας της λαϊκής περιουσίας.

«Στο ειρηνοδικείο Λάρισας υπάρχουν 50 υποθέσεις πλειστηριασμών που αφορούν λαϊκά νοικοκυριά, οικόπεδα και αγροτική γη. Στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας εκτός από κατοικίες και επαγγελματικές στέγες, στη δίνη των πλειστηριασμών μπαίνουν αγροτεμάχια και χωράφια, βασικά εργαλεία υποδομής και ανάπτυξης ης χώρας, με τεράστιες συνέπειες στην αγροτική παραγωγή και οικονομία της περιοχής.

Η δράση του κινήματος θα κατευθυνθεί τόσο στα ειρηνοδικεία οπού χάνονται σπίτια και η λαϊκή περιουσία παραδίδεται στους τραπεζίτες, όσο και στους δήμους και τα χωριά του νομού οπού τα χρέη προς τις τράπεζες και τα δημόσια ταμεία οδηγούν στην απώλεια γεωργικών εκμεταλλεύσεων, στην καταστροφή πόρων και μέσων παράγωγης, και οδηγούν στην ερήμωση της υπαίθρου», επισημάνθηκε από τους εκπροσώπους.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε η δημιουργία συντονιστικού Λάρισας το επόμενο διάστημα, με στόχο την εμφάνισή του στη κινηματική ζωή της πόλης, την εμπλοκή φορέων, συνδικαλιστικών χώρων, δικηγορικών συλλόγων, όλων των πολιτών, προκειμένου να μπλοκάρουν διαδικασίες κατασχέσεων και πλειστηριασμών λαϊκής περιουσίας και να ματαιώσουν κάθε άθλια νομική ρύθμιση αρπαγής σπιτιών.

Προτάθηκε ακόμη η 3η πανθεσσαλική συνάντηση να γίνει στην Καρδίτσα και να υπάρξει προσπάθεια δικτύωσης με τα κινήματα της Θεσσαλονίκης και της βορείου Ελλάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας