Σύμβουλος Ερντογάν: Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις να διαχωριστούν από Κυπριακό!

862
τουρκία

Οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας θα πρέπει να διαχωριστούν από το Κυπριακό ανέφερε η κορυφαία σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν, Γκουλνούρ Αϊμπέτ, την ώρα που η Άγκυρα τα τελευταία 24ωρα έχει μεταφέρει το πεδίο της έντασης και στην Κύπρο.

Σε συνέντευξή της υποστήριξε πως η Άγκυρα έχει καταστήσει σαφή τη θέση της πως τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων δεν μπορούν να αγνοηθούν, ενώ εξαπέλυσε πυρά κατά της ελληνοκυπριακής πλευράς, σημειώνοντας πως «νομίζουν ότι επειδή ανήκουν στην ΕΕ μπορούν να γλιτώνουν από καταστάσεις».

Προφανώς, αναφέρεται στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής, όπου η Τουρκία ανενόχλητη, από ευρωπαϊκές αποφάσεις που υπό την μορφή κυρώσεων θα έπλητταν την τουρκική πολιτική παραβατικότητας του Διεθνούς Δικαίου, με πολεμικές ενέργειες στη Βόρειο Αφρική, στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο στην Κύπρο, στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, με νέο, τρίτο Αττίλα εισβάλλει στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Να σημειωθεί ότι πέρα από την ευρωπαϊκήαλληλεγγύη” , που εκφράζεται μόνο δια του λόγου, οι ευρωπαίοι “σύμμαχοι” μας, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες,  δρομολογούν επιπρόσθετες κυρώσεις στον πρόεδρο της Λευκορωσίας Α. Λουκασένκο.

Παράλληλα, η σύμβουλος του τούρκου προέδρου ζητώντας και τα ρέστα,  επιτέθηκε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση (!), υποστηρίζοντας πως εξελίχθηκε σε «όμηρο της Κύπρου» στο ζήτημα της Λευκορωσίας και την επέκτασή του στο θέμα των κυρώσεων κατά της Τουρκίας, για τις οποίες ανέφερε ακόμη πως «δεν υπάρχει καμία νομική βάση επιβολής τους στην Άγκυρα από την Ε.Ε.».

Με την γνωστή υπεροψία και απαξιωτικό ύφος που χαρακτηρίζουν τις δηλώσεις εκπρόσωπων της τουρκικής κυβέρνησης, συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος,  τόνισε ότι οι Βρυξέλλες «στριμώχτηκαν από τις μαξιμαλιστικές ελληνικές θέσεις», ενώ σχετικά με τις διερευνητικές επαφές Αθήνας – Αγκύρας ανέφερε ότι «η πρόθεση της Ελλάδας να περιορίσει την ατζέντα δεν αποτελεί υγιές βήμα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας