Σόιγκου:«Έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ στα ρωσικά σύνορα»

1695
καμμένο

Έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο η στρατιωτική συγκέντρωση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ρωσίας, ανέφερε ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας Σεργκέϊ Σόϊγκου.

«Η στρατιωτική δραστηριότητα του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορά μας έχει φτάσει σε επίπεδο το οποίο δεν έχει προηγούμενο από τις ημέρες του Ψυχρού Πολέμου. Η πολιτική της συμμαχίας αποσκοπεί στην ενίσχυση της προηγμένης στρατιωτικής παρουσίας στην ανατολική πλευρά», δήλωσε ο Σοϊγκού.

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό, η Βορειοατλαντική Συμμαχία χρησιμοποιεί ενεργά τον μύθο της «ρωσικής απειλής» όταν ασχολείται με αυτή τη δραστηριότητα.

«Έχει καταγραφεί σημαντική αύξηση στη δραστηριότητα πληροφοριών του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Βαλτικής και της Μαύρης Θάλασσας. Μόνο φέτος, τα αεροσκάφη των μας πέταξαν πάνω από 120 φορές για να αναχαιτίσουν πιθανούς παραβάτες των εθνικών συνόρων», τόνισε ο Σοϊγκού.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένως δηλώσει σε σχέση με την αυξανόμενη παρουσία των ενόπλων δυνάμεων του ΝΑΤΟ στα σύνορά της, πως δεν αποτελεί απειλή για κανέναν, αλλά δε θα αγνοήσει τις ενέργειες που είναι δυνητικά επικίνδυνες για τα συμφέροντά της, πρόσθεσε ο Σοϊγκού.

Το ΝΑΤΟ έχει επεκτείνει σημαντικά την παρουσία του στην Ανατολική Ευρώπη μετά την ουκρανική κρίση το 2014, αξιοποιώντας ως πρόσχημα τη φερόμενη ρωσική ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας.

Η Μόσχα έχει υποβάλει πολλές φορές τις διαμαρτυρίες της ενάντια στη στρατιωτική συγκέντρωση του ΝΑΤΟ, δηλώνοντας ότι η κίνηση αυτή θα υπονομεύσει την περιφερειακή ισορροπία και θα οδηγήσει σε μία νέα κούρσα εξοπλισμών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας