Ολονύκτια μάχη με τη φωτιά στην Εύβοια. Συνεχίζεται η προσπάθεια κατάσβεσης

1025
εύβοια

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στην περιοχή Κοντοδεσπότι στην Εύβοια, παρά την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, και η μάχη για την κατάσβεσή της συνεχίζεται.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο σημείο επιχειρούν 186 πυροσβέστες με 62 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 70 ατόμων, 204 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, 18 βυτιοφόρα οχήματα, 30 βοηθητικά πυροσβεστικά οχήματα και 11 μηχανήματα έργου. Παράλληλα, με το πρώτο φως της ημέρας το έργο της πυρόσβεσης συνδράμουν από αέρος δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Το βράδυ της Κυριακής ο δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με απόφαση του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη.

Λόγω της αυξημένης σοβαρότητας και επικινδυνότητας της κατάστασης, χθες συγκλήθηκε το Συμβούλιο Διαχείρισης Κρίσεων, το οποίο συνεδρίασε παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη.

Είχε προηγηθεί η εκκένωση του χωριού Κοντοδεσπότι και εν συνεχεία του χωριού Σταυρός, οι κάτοικοι του οποίου συγκεντρώθηκαν στο γήπεδο της περιοχής και εν συνεχεία επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία. Επίσης, εκκενώθηκε το Μοναστήρι της Παναγιάς της Γοργοεπήκοου και, προληπτικά, μία κατασκήνωση στην περιοχή Δάφνη, αρκετά μακριά από το μέτωπο της φωτιάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας