Σωματείο Οικοδόμων Κέρκυρας: Η ζωή μας δεν είναι για πέταμα

959
οικοδόμων

Ανακοίνωση του Σωματείου Οικοδόμων Κέρκυρας για το εργατικό ατύχημα στο ξενοδοχείο «ΔΕΛΦΙΝΙΑ».

 

Συνάδελφοι,

Την Δευτέρα 25/02 άλλοι δύο συνάδελφοί μας προστέθηκαν στην τεράστια λίστα των εργατικών ατυχημάτων. Κατά τη διάρκεια εργασιών ανακαίνισης του ξενοδοχείου Δελφίνια, οι δυο συνάδελφοι τραυματίστηκαν σοβαρά στην αντικατάσταση ανελκυστήρα χωρίς μάλιστα την άδεια για τη συγκεκριμένη εργασία. Το ατύχημα έγινε στις 20:30 το βράδυ!!! Μετά από σερί δουλειά όλο το σαββατοκύριακο, επιβεβαιώνεται και με αυτό το δυσάρεστο τρόπο η εντατικοποίηση της δουλειάς και η ανυπαρξία μέτρων ασφαλείας. Το σωματείο εκφράζει τη συμπαράσταση του στους συναδέλφους και τις οικογένειες τους και θα σταθεί διπλά τους σε ότι χρειαστούν.

Αυτή την περίοδο το νησί της Κέρκυρας είναι γεμάτο από κατασκευαστικά συνεργεία που εργάζονται νυχθημερόν για την «αναβάθμιση» του τουριστικού προϊόντος.

Οι εργαζόμενοι της περιοχής έχουν πλούσια πείρα από τα «οφέλη» του τουρισμού. Σε κάθε Super Market, σε κάθε ξενοδοχειακή μονάδα, οι υπερωρίες σπάνε ρεκόρ, τα ρεπό ανύπαρκτα, εργοδοτικά εγκλήματα, τρομοκρατία και μια σειρά «δώρα» της ανάπτυξης

Ο πρώτος κλάδος που βιώνει και προετοιμάζει την τουριστική σεζόν είναι ο κατασκευαστικός. Οικοδόμοι από κάθε άκρη της Ελλάδας εργάζονται στο αεροδρόμιο, σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και σε μια σειρά εργοτάξια και γιαπιά. Όσο πλησιάζει το Πάσχα, κανόνα αποτελεί ότι η εντατικοποίηση και η πίεση σπάνε κόκκαλα, ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα.

Όσο η κυβέρνηση καμαρώνει για τα ρεκόρ ανάπτυξης της τουριστικής βιομηχανίας, όσο οι μεγαλοξενοδόχοι ακονίζουν τα δόντια τους για ν’ απολαύσουν περισσότερα κέρδη, τόσο τα εργοτάξια μετατρέπονται σε σύγχρονα κάτεργα, με ανύπαρκτα μέτρα προστασίας και άθλιους όρους δουλειάς.

Καταγγέλλουμε τη κυβέρνηση που έχει αφήσει υποστελεχωμένους τους αρμόδιους οργανισμούς που μπορούν να διασφαλίσουν την ύπαρξη μέτρων ασφαλείας όπως για παράδειγμα το αρμόδιο κλιμάκιο που βρίσκεται στα Γιάννενα που παρά τις φιλότιμες προσπάθειες, με πέντε ανθρώπους να έχουν την ευθύνη τριών νομών, δεν μπορούν να γίνουν και πολλά.

Έχουν ευθύνη η κυβέρνηση, η Ε.Ε, οι εργοδότες, όλα τα αστικά Κόμματα και τα τσιράκια τους οι ξεπουλημένοι συνδικαλιστές, για το τσάκισμα των δικαιωμάτων και των μισθών μας, για την ασυδοσία των καπιταλιστών για την εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί συνολικά στους χώρους δουλειάς. Αυτή είναι η περίφημη ανάπτυξη και η μεταμνημονιακή εποχή της κανονικότητας που έχουν οραματιστεί.

Συνάδελφε,
Να μην επιτρέψουμε στον κλάδο μας, που τον τσάκισαν οι συμπληγάδες της ανεργίας, να καταγράφει πανελλαδικά ρεκόρ εργατικών ατυχημάτων, όσα βέβαια καταγράφονται!
Να μην επιτρέψουμε να βαφτεί με το αίμα μας αυτή η ανάπτυξη. Να «θάβουν» στην κυριολεξία την άθλια και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς.

Συνάδελφε,
Οργανώσου στο σωματείο, εμπιστεύσου τις ταξικές δυνάμεις!

Έλα να παλέψουμε για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας. Να μην επιτρέψουμε να επικρατήσει η τρομοκρατία.

Απαιτούμε και θα επιβάλλουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για προστασία των εργαζομένων στη δουλειά.

Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ–ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας