Σχολεία Χαλκιδικής: Περιμένουν τους εκπαιδευτικούς από την έναρξη της σχολικής χρονιάς

1237
σχολεία
Οι μαθητές ζητούν λύσεις για τις ελλείψεις καθηγητών!

Μαθητές καταγγέλλουν τις ελλείψεις καθηγητών. «Είναι απόλυτα λογικό να ξεσηκωθεί το σύνολο του σχολείου, εφόσον ο κύριος λόγος που πραγματοποιήθηκε η κατάληψη, είναι η έλλειψη καθηγητών μαθηματικών», ανέφεραν.

Και δεύτερη κατάληψη των μαθητών του Λυκείου Αγ. Νικολάου Χαλκιδικής, λόγω της συνεχιζόμενης απώλειας διδακτικών ωρών από την έλλειψη καθηγητών! Τα παιδιά περιμένουν τους εκπαιδευτικούς από την έναρξη της σχολικής χρονιάς αλλά, μέχρι σήμερα, ούτε ο Σύλλογος έχει μια θετική απάντηση, ούτε τα παιδιά γνωρίζουν πότε θα ξεκινήσουν κανονικά τα μαθήματά τους. Οι μαθητές βρίσκονται στην 10η εβδομάδα, με παντελή έλλειψη καθηγητών στα θετικά μαθήματα σε όλες τις τάξεις του Λυκείου! Έχουν χαθεί 800 και πλέον διδακτικές ώρες!

Οι Σύλλογοι Γονέων, στηρίζουν τις αποφάσεις των μαθητών καθώς, σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν να αντιμετωπίσουν προβλήματα τα παιδιά λόγω κενών που θα έχουν στα μαθήματα.

Το κτιριακό συγκρότημα του Λυκείου Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής, στεγάζει τα δύο σχολεία ΓΕΛ και Γυμνάσιο.

Παρατίθεται η διαμαρτυρία των μαθητών του Λυκείου Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής.

«Κύριο αίτημα της κατάληψής μας αποτελεί η έλλειψη διδακτικού προσωπικού και η απώλεια σημαντικών διδακτικών ωρών σε βασικά μαθήματα όλων των τάξεων του γυμνασίου και του λυκείου και πρωτίστως της Γ΄ και της Β΄ Λυκείου σε μαθήματα κατεύθυνσης . Συγκεκριμένα, ενώ η διεύθυνση του σχολείου έχει ζητήσει επανειλημμένως την συμπλήρωση των κενών ωρών μαθηματικών και χημείας, καθώς και για τις ώρες αισθητικής αγωγής, για τα μαθήματα επιλογής (ελεύθερο σχέδιο), ουδέποτε έχει φτάσει καθηγητής στο σχολείο μας.

Είμαστε στη 10η εβδομάδα με παντελή έλλειψη καθηγητών στα θετικά μαθήματα σε όλες τις τάξεις του Λυκείου και οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου που θα εξεταστούν Πανελλαδικά, έχουν σοβαρότατες ελλείψεις στην διδακτέα ύλη τους σε βαθμό πλέον που δύσκολα θα μπορέσουν αυτά τα μαθήματα να αναπληρωθούν.

Δημιουργείται έτσι μια εκρηκτική κατάσταση, που έχει γενικότερο αντίκτυπο στους γονείς και στους μαθητές καθώς, καταστρατηγείται η βασική αρχή της ίσης μεταχείρισης και ίσων ευκαιριών για τους μαθητές του σχολείου μας σε σύγκριση με τους μαθητές που τα σχολεία τους λειτουργούν κανονικά.

Ελπίζουμε το Υπουργείο Παιδείας επιτέλους να δώσει μια λύση όσο το δυνατόν γρηγορότερα γιατί εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση του αιτήματός μας.

Οι μαθητές του 15μελούς συμβουλίου Λυκείου Αγίου Νικολάου: 1. Αμοιρτζάς Στέλιος 9. Κιουρτζίδου Χριστίνα 2. Αποστολούδης Βαγγέλης 10. Γιαννιός Κωνσταντίνος 3. Ασυλλογίστου Ελπίδα 11. Κρικελίκος Γιάννης 4. Ευαγγελινού Καλή 12. Λανταβός Θανάσης 5. Ζαμάνης Γιώργιος 13. Παμπόρης Σπύρος 6. Ζαμάνη Κυριακή 14. Πεδιωτάκης Μανώλης 7. Ζαφείρης Ιωακείμ 15. Σουρά Αναστασία-Ειρήνη 8. Καλλιμάνης Ιωάννης.
Για το Γυμνάσιο οι εκπρόσωποι του 15μελούς Μυταυτσής Γεώργιος Δαλδογιάννης Θωμάς Ρίτσιου Δήμητρα Γουργούνη Ειρήνη Γούτας Στυλιανός.

Παρά την απελπιστική κατάσταση, την οποία βιώνουν, οι μαθητές του ΓΕΛ προχώρησαν στον καθαρισμό του προαυλίου τους, παραδίδοντας τον χώρο πεντακάθαρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας