Σχέδιο Β: Σκάι – Συμπαράσταση και Προβληματισμός

970
σχέδιο

Το Σχέδιο Β εκφράζει την πλήρη του συμπαράσταση στις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους στον Σκάι και την Καθημερινή. Θεωρεί κάθε ενέργεια βίας ενάντια σε μέσα ενημέρωσης, όποιες κι αν είναι οι απόψεις που υποστηρίζουν μέσα στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού καθεστώτος, πλήγμα ενάντια στη δημοκρατία και την ελευθερία. Οι ενέργειες βίας οδηγούν τη χώρα σε ακόμη πιο επικίνδυνους δρόμους κι από αυτούς που ακολουθεί εδώ και μια δεκαετία.

Παράλληλα το γεγονός αυτό είναι ακόμα μια αφορμή να προβληματισθούμε για το σημείο που έχει φθάσει πια η χώρα μας. Οι απάνθρωπες οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια έχουν οδηγήσει τη νέα γενιά σε τραχείς δρόμους, χωρίς απασχόληση για πάρα πολλούς, χωρίς προοπτικές, χωρίς διέξοδο, χωρίς όνειρα, με άχρηστα πτυχία και γνώσεις. Πρόκειται για ένα θερμοκήπιο όπου βλασταίνουν η οργή, το μίσος, ο φθόνος, η εκδικητικότητα, η απαξίωση, η βία. Δεν είναι τυχαίο που τα περιστατικά βίας φυτρώνουν παντού: στα γήπεδα, στους δρόμους, στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, στον επιχειρηματικό χώρο, στις προσωπικές σχέσεις, στην πολιτική και αποτελούν πια μια ισχυρή τάση μέσα στην κοινωνίας.

Ας σκεφθούμε σε βάθος λοιπόν προκειμένου να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε σύσσωμη η νέα γενιά να μπορέσει να εργασθεί, να προοδεύσει, να δημιουργήσει και μη χρειάζεται να χάνεται μέσα στους σκοτεινούς και αδιέξοδους δρόμους της βίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας