ΣΥΡΙΖΑ: Ο πιο κατάλληλος ατζέντης των ιδιωτικών συμφερόντων

1453
περιουσία

Με βήμα γοργό, η μνημονιακή και εθελόδουλη κυβέρνηση Τσίπρα συνεχίζει την υλοποίηση όλων των προαπαιτούμενων, με επίσπευση αυτών που έχουν άμεση σχέση με το ξεπούλημα του δημόσιου τομέα, και την παραχώρηση λειτουργιών του στα ιδιωτικά συμφέροντα, με τη μορφή των ΣΔΙΤ.

Σειρά έχουν τα συμφέροντα των ιδιωτικών εταιρειών που εποφθαλμιούν τη διαχείριση απορριμμάτων.

Αφήνοντας στις καλένδες τις παλιές υποσχέσεις της για Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) ανά Περιφέρεια με τη μορφή Συνδέσμου Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προχωρά μαζί με τις μνημονιακές πλειοψηφίες της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας στην ταχύτατη εμπλοκή των ενδιαφερομένων ιδιωτικών εταιρειών στην κερδοφόρα διαχείριση των απορριμμάτων, όπως προβλέπεται και στο νομοσχέδιο που η ίδια συνέταξε, με την ονομασία Κλεισθένης.

Ως φέρελπις ατζέντης των ιδιωτικών εταιρειών, ο ΣΥΡΙΖΑ, που σε άλλες εποχές διατυμπάνιζε το τέλος της διαπλοκής με τα οικονομικά συμφέροντα, συνευρίσκεται και δίνει βήμα στις ιδιωτικές εταιρείες διαχείρισης (βλέπε εμπορευματοποίησης) των απορριμμάτων, προφανώς για να διαφημίσουν τα «προσόντα» τους, στη 12η πανελλήνια Σύνοδο των ΦΟΔΣΑ « Η ώρα των λύσεων στη διαχείριση των απορριμμάτων», που θα γίνει σε δυο μέρες στη Θεσσαλονίκη.

Όλοι αυτοί, που θα κερδoσκοπήσουν από τη διαχείριση των σκουπιδιών, είναι και χορηγοί της Συνόδου. Από κοντά  και η «δημόσια» ΕΡΤ3, που γίνεται χορηγός επικοινωνίας των ιδιωτικών εταιρειών εκμετάλλευσης των απορριμμάτων.  

Η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης, για μια ακόμη φορά, καταγγέλλει το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και την παράδοση στα αρπακτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα τομέων της δημόσιας λειτουργίας, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλο το αστικό-μνημονιακό πολιτικό μπλοκ, γιατί δεν έχει ως επίκεντρο τις κοινωνικές ανάγκες, αλλά τα κέρδη των επιχειρηματιών, επιβαρύνει οικονομικά τους πολίτες, δε διασφαλίζει ούτε στο ελάχιστο την τόσο αναγκαία προστασία του περιβάλλοντος.

 

 

 

 

 

 

Γι αυτό, είναι προτεραιότητα της Λαϊκής Ενότητας η συγκρότηση πολιτικών και κοινωνικών αντιστάσεων, η οργάνωση της εργατικής και λαϊκής αντίστασης για το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων, της παραχώρησης στους ιδιώτες λειτουργιών του δημοσίου, την ανάκτηση από το δημόσιο των ιδιωτικοποιημένων επιχειρήσεων στρατηγικής ή κοινωνικής σημασίας και την ανασυγκρότηση τους, για να συμβάλλουν αποτελεσματικά στον παραγωγικό μετασχηματισμό.

.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας