Συνταξιούχοι: Για να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα, όλες και όλοι να σηκωθούμε από τις πολυθρόνες μας. Νέες κινητοποιήσεις

1401
ξεσηκωμός

Μετά την μεγαλειώδη σε παλμό και όγκο Παναττική Συγκέντρωση των συνταξιούχων (25/4) στην Πλατεία Εθνική Αντίστασης και πορεία μας προς τα Υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, αντιπροσωπεία της Σ.Ε.Α. (Συντονιστική Επιτροπής Αγώνα) συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Τάσο Πετρόπουλου, όπου και του θέσαμε τα κύρια αιτήματά μας που είναι :

  1. Να μην γίνει καμία περικοπή στις συντάξεις μας και τα οικογενειακά επιδόματα.
  2. Να καταργηθεί ο Ν4387 του Κατρούγκαλου.
  3. Να καταργηθεί το άρθρο 12 του Ν4387 για τις συντάξεις χηρείας.
  4. Να μην μειωθεί το αφορολόγητο στα 5.600 ευρώ.
  5. Όχι στον επανυπολογισμό των συντάξεών μας.
  6. Ζητήσαμε επίσης την επιστροφή και χωρίς καμία άλλη διαδικασία των παρανόμων κρατήσεων από την εισφορά αλληλεγγύης στις επικουρικές μας συντάξεις.

Η απάντηση του Υφυπουργού στα αιτήματά μας είναι :

  1. Ότι από την σύνταξη του Μαΐου 2018 η οποία θα καταβληθεί στις 3/5/2018 θα σταματήσει να παρακρατείτε η παράτυπη εισφορά αλληλεγγύης του Ν3986/11 σε όσες επικουρικές συντάξεις γινόταν λάθος παρακράτηση και ότι τα ποσά που έχουν παρακρατηθεί λανθασμένα θα αποδοθούν αναδρομικά, αλλά αυτό θα γίνει ύστερα από την 4η αξιολόγηση, δηλ. μετά τις 12/6/2018.
  2. Για την καθυστέρηση στην απονομή των επικουρικών συντάξεων υποσχέθηκε ότι ένα μεγάλο μέρος θα βγει μέχρι τον Ιούλιο και ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα αποδίδονται κανονικά.
  3. Σχετικά με τη φορολόγηση του 20% που παρακρατείται από την εφορία στα αναδρομικά των καθυστερημένων συντάξεων. 3 έως και 4 χρόνων, μας είπε ότι θα το εξετάσει από κοινού με τον Υφυπουργό Οικονομικών, ώστε αυτό το ποσό να μην παρακρατείται εφάπαξ αλλά σε μηνιαίες δόσεις.

Συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει τις περικοπές του 18% στη προσωπική διαφορά στις κύριες και στις επικουρικές μας συντάξεις, αυτό θα είναι ο θάνατος του συνταξιούχου.   
Για να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα, θα πρέπει όλες και όλοι να σηκωθούμε από τις πολυθρόνες μας και να συμμετάσχουμε στις παρακάτω συγκεντρώσεις που οργανώνει η Σ.Ε.Α. με σκοπό την ανατροπή της πολιτικής που έχει ρημάξει τις ζωές μας.

  • Την Τρίτη 15 Μάη στη Πλατεία Εθν. Αντίστασης και ώρα 10:00 π.μ.
  • Την Παρασκευή 25 Μάη στη Πλατεία Εθν. Αντίστασης και ώρα 10:00 π.μ.
  • Την Τρίτη 19 Ιούνη στη Πλατεία Εθν. Αντίστασης και ώρα 10:00 π.μ.

Αγαπητοί Συνάδελφοι, η μαζική συμμετοχή μας στις συγκεντρώσεις είναι απαραίτητη, για να μην γίνει καμία περικοπή στις συντάξεις και μέχρι να καταργηθεί  ο νόμος Κατρούγκαλου. Όποιες λύσεις και αν δοθούν θα είναι κάτω από τον Αγώνα μας, να το πιστέψουμε αυτό βαθειά και η λύση θα δοθεί σε πολιτικό επίπεδο. Ούτε με τα δικαστήρια, ούτε με αιτήσεις, ούτε με άλλες ψευδαισθήσεις που καλλιεργούν ορισμένοι.
 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας