Συνεχίζεται και στις 31/10 με μεγάλη επιτυχία η 48ωρη απεργία στον ΟΤΕ

1358
συνεχίζεται

Σωματείο INTRACOM: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στον ΟΤΕ, που απεργούν (30-31/10)

Η διοίκηση του ΟΤΕ, που έχει ξεπουληθεί στη Γερμανική Ντοϋτσε Τελεκομ, μετά την επίδειξη αδιαλλαξίας που επέδειξε στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης, σήμερα επιστράτευσε όλα τα μέσα για να περιορίσει την επιτυχία της απεργίας μας. Συγκεκριμένα:

  • Προσπάθησε να αξιοποιήσει ως απεργοσπαστικό μηχανισμό το προσωπικό που είχε παραχωρηθεί από την ΟΜΕ-ΟΤΕ ως ποσοστό ασφαλείας.

  • Προσπάθησε να αξιοποιήσει ως απεργοσπάστες τους τεχνικούς που ενώ είχαν δηλωθεί standby επέλεξαν να απεργήσουν.

  • Έκανε το ίδιο με τους εργολάβους του Consolidation που σήμερα ζητούσαν υποστήριξη κάνοντας ότι αγνοούν ότι υπάρχει απεργία!

  • Έδωσε άδειες και Repos κατά κόρον φαλκιδεύοντας το δικαίωμα στην Απεργία.

  • Παραβίασε την συλλογική σύμβαση για τα ποσοστά ασφαλείας, ενθαρρύνοντας υπηρεσιακά στελέχη να αυτοσχεδιάσουν, σχετικά με τον αριθμό του προσωπικού που διατίθεται ως ποσοστό ασφαλείας. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε την περίπτωση προϊσταμένου στις πωλήσεις της Protergia που χαρακτήρισε όλο το προσωπικό του ως ποσοστό επιφυλακής!!

Ό,τι και να σκαρφίστηκε η διοίκηση έπεσε στο κενό! Οι εργαζόμενοι απέργησαν μαζικά, παρόλη την προσπάθεια της διοίκησης να τους διαιρέσει και κατέγραψαν πρωτοφανή ποσοστά συμμετοχής από την πρώτη μέρα της απεργίας.

Οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΟΤΕ, μετά την επιτυχημένη απεργιακή τους συγκέντρωση στο ΝΥΜΑ, πραγματοποίησαν μαζική και δυναμική πορεία στο Υπουργείο Εργασίας, όπου στην συνάντηση με τον Γ. Γραμματέα του υπουργείου απαίτησαν την επιστροφή του πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα προ μνημονίου επίπεδα.

Συνεχίζουν σήμερα σε όλη την χώρα. Τεχνικοί, Διοικητικοί, Εμπορικοί, Παλιοί, Νέοι, ΟΤΕ, CosmoteEValue, Δανειζόμενοι, ΟΛΟΙ! Προσπερνούν τις διαιρέσεις και τις ντρίπλες της διοίκησης του ΟΤΕ και απαντούν στις ιταμές προκλήσεις και την αδιαλλαξία, με τον αγώνα και την αλληλεγγύη μας.

Να σημειωθεί πως -παρά τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που προσπαθεί να στήσει η γερμανική διοίκηση του ΟΤΕ- η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία φτάνει και το 75%, όπως ανέφεραν από τη διοίκηση της ΟΜΕ-ΟΤΕ, κατά τη συγκέντρωση το πρωί στο υπ. Εργασίας.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται τα ψηφίσματα αλληλεγγύης εργατικών κέντρων της χώρας, όπως εκείνα της Κέρκυρας, των Χανίων, της Λάρισας, της Φθιώτιδας, τηςΚαστοριάς, της Κεφαλλονιάς – Ιθάκης, του Αγρινίου, της Λιβαδειάς, της Έδεσσας, της Εύβοιας, αλλά και πρωτοβάθμιων σωματείων στην 48ωρη απεργία που πραγματοποιούν 30 και 31 Οκτώβρη οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ για μια σειρά από αιτήματα, μεταξύ των οποίων και η υπογραφή ΣΣΕ. Μεταξύ των σωματείων, και αυτό των εργαζομένων στον Όμιλο Επιχειρήσεων INTRACOM.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στον Όμιλο Επιχειρήσεων INTRACOM εκφράζει την αλληλεγγύη όλων των μελών του Σωματείου μας στους συναδέλφους εργαζομένους στον ΟΤΕ που απεργούν για 48 ώρες στις 30-31.10.2017 με απόφαση της ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων στον ΟΤΕ, εκτιμούμε ότι επηρεάζει κι ενδιαφέρει όλους τους εργαζόμενους στον τηλεπικοινωνιακό-τεχνολογικό κλάδο και γενικά στην Ελλάδα. Το μεγάλο κεφάλαιο κι οι δανειστές μαζί με τις μνημονιακές κυβερνήσεις φορτώνουν τις συνέπειες της κρίσης, την οποία προκάλεσαν, στις πλάτες των εργαζόμενων που παράγουν τον πλούτο, οδηγώντας σε ανεργία, φτώχεια, ισοπέδωση δικαιωμάτων που καταχτήθηκαν με αγώνες και θυσίες γενεών.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων του ΟΤΕ για αξιοπρεπή Σ.Σ.Ε. στον Όμιλο, αμοιβές και αυξήσεις για όλους (κατάργηση των δύο ταχυτήτων εργαζομένων), διασφάλιση των θέσεων εργασίας, καθώς και ενιαίο ωράριο εργασίας για όλους!

Δουλειά για όλους με ίσα δικαιώματα!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας