Συμπαιγνία Τουρκίας – ΗΠΑ: Προχωρούν σε «εκκαθάριση» της Μανμπίτζ από Κούρδους

1668
μανμπίτζ
Τουρκία και ΗΠΑ προσυπέγραψαν οδικό χάρτη με στόχο την απόσυρση των Κούρδων ανταρτών από τη Μανμπίτζ νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ενώ συμφώνησαν να «ασφαλίσουν» από κοινού την πόλη.

Στρατιωτικές περιπολίες στα περίχωρα της πόλης Μανμπίτζ στη βόρεια Συρία ξεκίνησε η Τουρκία, με τις δυνάμεις της να εισέρχονται στην πόλη βήμα προς βήμα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη νότια επαρχία της Αττάλειας, ο Τσαβούσογλου επισήμανε ότι η Μανμπίτζ θα εκκαθαριστεί όσο το δυνατόν συντομότερα από τους μαχητές των Κούρδων της Συρίας – YPG και του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Σημειώνεται πως Τουρκία και ΗΠΑ προσυπέγραψαν οδικό χάρτη με στόχο την απόσυρση των Κούρδων ανταρτών από τη Μανμπίτζ νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ενώ συμφώνησαν να «ασφαλίσουν» από κοινού την πόλη, σε μια πρωτοφανή συμπαιγνία στις πλάτες του κουρδικού λαού και ένα σαφές δείγμα, ότι η Τουρκία κάθε άλλο έχει εγκαταλείψει την στρατηγική της σχέση με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, ανεξάρτητα από όποιους άλλους τακτικούς ελιγμούς της ηγεσίας Ερντογάν.

Λίγο νωρίτερα, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είχαν γνωστοποιήσει ότι Τούρκοι και Αμερικανοί στρατιώτες ξεκίνησαν περιπολίες σήμερα στη βόρεια Συρία, στο πλαίσιο της συμφωνίας Άγκυρας –  Ουάσιγκτον.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Twitter, ο τουρκικός στρατός ανέφερε ότι οι περιπολίες διεξάγονται ανεξάρτητα η μία από την άλλη κατά μήκος της περιοχής μεταξύ της Μανμπίτζ και της περιοχής τον έλεγχο της οποίας ανέκτησε η Τουρκία κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας