Συλλαλητήρια για τη “Μακεδονία” σε 23 πόλεις

1780
μακεδονία

Πραγματοποιήθηκαν συλλαλητήρια σε 23 πόλεις της Ελλάδας με την παρουσία χιλιάδων κόσμου, όχι όμως όσους προσδοκούσαν οι διοργανωτές. Πέραν των άλλων, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι στα συλλαλητήρια δεν υπήρχε καμία αναφορά στη σκληρή επιτροπεία και κηδεμονία στην οποία βρίσκεται όλη η Ελλάδα και φυσικά η Μακεδονία, η οποία έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε ένα ιδιόμορφο είδος αποικίας.

Ταυτόχρονα εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός ότι οι διοργανωτές μιλάνε για το ξεπούλημα της Μακεδονίας την ώρα που δεν λένε τίποτα για το ότι ξεπουλιόνταν συλλήβδην όλες οι υποδομές, τα δίκτυα, στρατηγικές επιχειρήσεις, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της Μακεδονίας.

Το κεντρικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στην Πέλλα, με περισσότερους από 3.000 πολίτες στους δρόμους. Στη γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου βρέθηκε μάλιστα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ συνθήματα ακούστηκαν κατά του Αλέξη Τσίπρα. Μεταξύ άλλων ομιλητών, ο Λάζαρος Κυρίζογλου, δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, επιτέθηκε στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι παραχαράσσει την ιστορία, όταν λέει ότι η κυβέρνηση Καραμανλή είχε αναγνωρίσει μακεδονική γλώσσα, το 1977.

Παράλληλα, συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα σε Έδεσσα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδά, Νέα Μουδανιά, Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Βέροια, Σιάτιστα στη Μακεδονία, αλλά και σε Λάρισα, Θήβα, Ιωάννινα, Ρόδο, Χανιά, Κέρκυρα και Χαλκίδα.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας