Συγκεντρώσεις-πορείες με ένα μεγάλο «ΟΧΙ» από εργαζομένους στην εργασιακή λαιμητόμο

553
εργαζομένους στην εργασιακή λαιμητόμο

Πλήθος κόσμου σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας συμμετείχε στην πανελλαδική πανεργατική απεργία και διαδήλωσε ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο, διεκδικώντας την απόσυρση του.

Ένα βροντερό «όχι» στο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση είπαν χιλιάδες εργαζόμενοι, συνδικάτα, σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και μέλη πολιτικών κομμάτων στη διάρκεια των μαζικών συγκεντρώσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Το «χορό» των κινητοποιήσεων άνοιξε στις 10 το πρωί το ΠΑΜΕ με ένα μαζικό συλλαλητήριο και πορεία ενώ ακολούθησαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι διαδηλωτές διατράνωσαν την αντίθεσή τους στο εργασιακό νομοσχέδιο, κάνοντας λόγο για «αντεργατικό έκτρωμα» και απαίτησαν να μην προχωρήσει η ψήφισή του στη Βουλή.

Οι πορείες ολοκληρώθηκαν ειρηνικά λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, και σιγά σιγά άρχισαν να παραδίδονται οι δρόμοι στην κυκλοφορία καθώς νωρίτερα είχαν κλείσει όλες οι κεντρικές οδικές αρτηρίες εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων.

 

Οι απολυμένοι εργαζόμενοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας συμμετείχαν στην πορεία εργαζομένων της Αθήνας, διεκδικώντας δυναμικά, με αιχμηρά συνθήματα και τραγούδια την δουλειά τους.

Μαζί τους, συμπαραστεκόμενος στο δίκαιο αγώνα τους για την επιβίωση τους, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας