Συγκέντρωση και πορεία των ασφαλισμένων της ΕΤΕ. Παρούσα αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε

1531
συγκέντρωση

Πολύ μεγάλη συγκέντρωση εργαζομένων και συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας και πορεία προς το μέγαρο Μαξίμου, πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018 στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στην Αθήνα μπροστά στα γραφεία της διοίκησής της
Η συγκέντρωση αυτή  που διοργανώθηκε από τους Συλλόγους Εργαζομένων οι οποίοι είχαν προκηρύξει απεργία σε συνεργασία με τους Συλλόγους Συνταξιούχων αντιδρώντας στην προσπάθεια της Τράπεζας για πλήρη κατάργηση του ΛΕΠΕΤΕ και των παροχών του προς τους ασφαλισμένους.
Το ΛΕΠΕΤΕ το οποίο ιδρύθηκε το 1949 και δημιούργησε αποθεματικά από εισφορές και των εργαζομένων  με στόχο την καταβολή των ανάλογων παροχών, οδηγείται σε διάλυση για να οικειοποιηθεί τα αποθεματικά του η Τράπεζα, να απαλλαγεί από τις υποχρεώσεις προς τους ασφαλισμένους, ώστε να δοθεί «καθαρή και αμόλυντη» για ξεπούλημα.
Η τράπεζα, η οποία όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε προβεί σε χορήγηση θαλασσοδανείων (δανεικά κι αγύριστα) σε ΜΜΕ και οικονομικούς παράγοντες, επιχειρεί να φορτώσει όλα τα βάρη στους εργαζόμενους, οι οποίοι όχι  μόνο έχουν τέσσερεις μήνες να λάβουν τη παροχή που δικαιούνται, αλλά εκβιάζονται  και για  την ένταξή τους στο ΕΤΕΑΕΠ, χωρίς τα αποθεματικά, πράγμα που θα έχει σαν συνέπεια, όχι μόνο τη μείωση των παροχών αλλά και την επιβάρυνση όλων των άλλων ασφαλισμένων.
Αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε, αποτελούμενη από τα μέλη της Π.Γ. Γιάννη Δούκα και Δέσποινα Σπανού, παραβρέθηκε σήμερα στη συγκέντρωση των εργαζομένων και των συνταξιούχων για την υπεράσπιση του επικουρικού τους ταμείου (ΛΕΠΕΤΕ).
Η ΛΑ.Ε εκφράζει τη συμπαράστασή της στους ασφαλισμένους και απαιτεί την καταβολή των παροχών, την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της διοίκησης της Τράπεζας, που απορρέει από τον κανονισμό του ταμείου και την κατοχύρωση και ενίσχυση του επικουρικού ταμείου ούτως ώστε να εξακολουθεί να καταβάλει τις παροχές προς τους ασφαλισμένους.
Η ΛΑ.Ε θεωρεί ότι η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάψει να το παίζει «Πόντιος Πιλάτος», ζητώντας από τους εργαζόμενους «να τα βρουν» με την διοίκηση της Τράπεζας και αυτή να νομοθετήσει. Η κυβέρνηση οφείλει να υποχρεώσει τη διοίκηση να αναλάβει τις υποχρεώσεις της, απέναντι στο ταμείο και τους ασφαλισμένους του.
Η ΛΑ.Ε επίσης καλεί τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας να συντονίσουν τον αγώνα τους με ολόκληρο το Συνταξιουχικό Κίνημα,  για την αποτροπή των νέων προγραμματισμένων από την κυβέρνηση μειώσεων, των κύριων και των επικουρικών συντάξεων, για την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, αλλά και των μνημονίων, που τους υπαγορεύουν, και για την προάσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας