Στο στόχαστρο 300 χιλ. πολίτες. Πλειστηριασμοί κατοικιών μη συνεργάσιμων δανειοληπτών

1625
πλειστηριασμοί

Με αναγκαστικά μέτρα που φτάνουν έως και τον πλειστηριασμό της πρώτης τους κατοικίας απειλούνται περίπου 300.000 δανειολήπτες.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, πρόκειται για οφειλέτες και εγγυητές δανείων που έχουν χαρακτηριστεί μη συνεργάσιμοι μέσα από την διαδικασία του Κώδικα Δεοντολογίας και τις επιστολές που έχουν στείλει οι τράπεζες καλώντας τους να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.
Σχετικές επιστολές έχουν λάβει 1,2 εκατομμύρια δανειολήπτες και σύμφωνα με στοιχεία από τις τράπεζες το 25% περίπου δεν ανταποκρίθηκε.
Σημειώνεται πως η ρευστοποίηση της πρώτης κατοικίας μπορεί να ενεργοποιηθεί ακόμα και για εκείνους που έχουν προσφύγει στο νόμο Κατσέλη και οι οποίοι με βάση των Κώδικα εξαιρούνται από την διαδικασία ενημέρωσης μέσω επιστολών.
Πρόκειται για οφειλέτες και εγγυητές δανείων που έχουν χαρακτηριστεί μη συνεργάσιμοι μέσα από την διαδικασία του Κώδικα Δεοντολογίας και τις επιστολές που έχουν στείλει οι τράπεζες καλώντας τους να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.
Εν τω μεταξύ, περίπου 10.500 ακίνητα περιήλθαν στην κατοχή του Δημοσίου το 2016 σύμφωνα με την Alpha Αστικά Ακίνητα, από κατασχέσεις, αποποιήσεις κληρονομιών ή εκχωρήσεις.
Ο αριθμός αυτός είναι κατά 73% μεγαλύτερος σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2013 όταν πέρασαν στην κατοχή του κράτους 6.079 ακίνητα.
Σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις φορέων της αγοράς ακινήτων, οι αποποιήσεις και κατασχέσεις θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς και κατά το τρέχον έτος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας