Στον πάτο το Χρηματιστήριο Αθηνών -5,2%. Κατάρρευση 9,1% οι Τράπεζες

1094
τράπεζες

Σε επίπεδα χαμηλότερα των 770 μονάδων προσγειώθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, μετά το νέο σφυροκόπημα που δέχτηκε από τους πωλητές, οι οποίοι κατάφεραν να σπάσουν και τις τελευταίες άμυνες των 800 μονάδων, βυθίζοντας την αγορά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 9 μηνών.

Χρηματιστήριο: "Βουτιά" 5,2% ο Γενικός Δείκτης, κατάρρευση 9,1% των τραπεζών

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 5,06%, στις 1.949,42 μονάδες, ενώ στο -6,01% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.036,03 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 9,16% στις 624,24 μονάδες.

Η σφοδρότητα της πτώσης δείχνει να μην έχει τέλος, με την αγορά να έχει χάσει σχεδόν 170 μονάδες από τα υψηλά του Ιανουαρίου (948 μονάδες), φτάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2019 (24/5 στις 732 μονάδες), ενώ ο τραπεζικός δείκτης έχει μπει σε “τεχνικές περιπέτειες” μετά και την απώλεια της στήριξης των 670 μονάδων. Οι απώλειες του τραπεζικού δείκτη από τα υψηλά του Ιανουαρίου αγγίζουν τις 270 μονάδες.

Βέβαια, οι εκτιμήσεις που δείχνουν να συγκλίνουν περισσότερο είναι ότι οι Κεντρικές Τράπεζες θα παρέμβουν ώστε να στηρίξουν την οικονομία, ένα σενάριο που λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες πιθανότητες. Σύμφωνα με τους αναλυτές, τόσο στην ΕΚΤ όσο και στη Fed υπάρχει πλέον βεβαιότητα για την σοβαρότητα των οικονομικών συνεπειών της επέκτασης του κοροναϊού, με τις συσκέψεις να είναι συνεχείς, προκειμένου να υπάρξει σχέδιο παρέμβασης. Βέβαια, σε αυτές τις εκτιμήσεις δεν λείπουν και οι επιφυλάξεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα των κεντρικών τραπεζών, αλλά και την απροθυμία των κυβερνήσεων να μπορέσουν μέσω της δημοσιονομικής πολιτικής να απορροφήσουν τις δυσλειτουργίες που προκαλούνται από τα μέτρα καραντίνας που λαμβάνονται.

Ταμπλό 

Στο ταμπλό τώρα, η ΔΕΗ έκλεισε με απώλειες 11,73%, με την Πειραιώς, την ΕΧΑΕ, την Alpha Bank και τη Eurobank να ακολουθούν με πτώση που ξεπέρασε το 9%. Απώλειες άνω του 8% για Εθνική, Ελλάκτωρ και Aegean, ο ΑΔΜΗΕ υποχώρησε κατά 7,82%, η Jumbo κατά 6,23%, ενώ άνω του 5% ήταν οι απώλειες σε ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίο, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ και ΟΛΠ.

Άνω του 4% ήταν οι απώλειες σε Motor Oil, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, ο Φουρλής έχασε 3,29%, ενώ άνω του 2% ήταν η πτώση σε Τέρνα Ενεργειακή, Titan, Coca Cola και ΟΤΕ. Ο Σαράντης έχασε 0,51%.

*Αλεξάνδρα Τόμπρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας