ΣτΕ: Παραδεκτές οι προσφυγές των τηλεοπτικών καναλιών

1251
ΣτΕ

Η Ολομέλεια του ΣτΕ αποφάσισε ότι είναι παραδεκτές και βάσιμες οι προσφυγές για τις τηλεοπτικές άδειες, με αποτέλεσμα η διαδικασία να περνά πλέον δηλαδή στην εξέταση της υπόθεσης επί της ουσίας, που αφορά το θέμα της συνταγματικότητας ή μη του νόμου Παππά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σύμβουλοι της Επικρατείας τάχθηκαν υπέρ του παραδεκτού των προσφυγών με ισχυρή πλειοψηφία 16-9, κρίνοντας ότι όλες οι αιτήσεις των καναλιών είναι βάσιμες και οι ιδιοκτήτες τους έχουν έννομο συμφέρον να προσφύγουν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.
Κατόπιν αυτών ο εισηγητής της υπόθεσης Γεώργιος Παπαγεωργίου ξεκίνησε να αναπτύσσει τη πρόταση προς τους συναδέλφους του.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η διάσκεψη διεξήχθη σε φορτισμένο κλίμα λόγω της δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων για αντιπρόεδρο του ΣτΕ που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.
Η επόμενη διάσκεψη αναμένεται να οριστεί. Σε αυτή θα κριθεί το ζήτημα της συνταγματικότητας και της νομιμότητας του νόμου που μετέφερε τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα.
Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, το ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Alfa, Star και της κυπριακής εταιρείας ITV CP. Οι τηλεοπτικές εταιρείες στρεφόντουσαν η μια κατά της άλλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας