Ακυρώνονται και σήμερα 19/10 οι πλειστηριασμοί κάτω από την πίεση του κινήματος

1827
πλειστηριασμοί

Απέχουν ξανά οι συμβολαιογράφοι και αυτή τη Τετάρτη από τα Ειρηνοδικεία με αποτέλεσμα να ακυρώνονται πλειστηριασμοί. 

Σε επαγρύπνηση το κίνημα έξω από τις αίθουσες των δικαστηρίων.

Πολιτικοί παρατηρητές χαρακτήριζαν ως μια νέα νίκη του κινήματος την εκ των πραγμάτων ακύρωση των προγραμματισμένων πλειστηριασμών την ερχόμενη Τετάρτη (19/10).

Οι συμβολαιογράφοι αποφάσισαν εκ νέου αποχή από τα Ειρηνοδικεία και αυτήν την Τετάρτη, ζητώντας να λυθεί το ζήτημα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και να διασφαλισθούν νόμιμες διαδικασίες, προσθέτοντας και την έννοια της ομαλότητας αυτών των διαδικασιών, ομαλότητας, όμως, την οποία διαταράσσει η ανάλγητη κυβερνητική πολιτική αρπαγής σπιτιών και λαϊκής περιουσίας.

Πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν ότι και η νέα απόφαση αποχής από τους συμβολαιογράφους ελήφθη υπό την επήρεια του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, ενώ σε αυτήν την απόφαση δεν μοιάζει να αντιτίθεται σφοδρά και η κυβέρνηση, η οποία είναι έμφοβη από τη δύναμη του κινήματος και δεν θέλει με τίποτα να δει τη ματαίωση των πλειστηριασμών κάτω από τη δυναμική αγωνιστική του παρέμβαση.

Στελέχη της Αριστεράς τόνιζαν την ανάγκη επαγρύπνησης από το κίνημα και υπογράμμιζαν ότι οι αποτελεσματικοί αγώνες κατά των πλειστηριασμών στέλνουν ένα αισιόδοξο μήνυμα για τη δύναμη των κινητοποιήσεων εφόσον είναι μαζικές, ενωτικές, αγγίζουν τον λαό και έχουν δυναμικόπροσανατολισμό.

Στο πλαίσιο αυτό η ΛΑ.Ε. και άλλες αριστερές οργανώσεις, συλλογικότητες και κινήματα καλούν σε κινητοποιήσεις ετοιμότητας έξω από τα Ειρηνοδικεία της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας