Στέφανος Τσιτσιπάς: αντιμέτωπος με την ιστορία

1567
τσιτσιπάς

Ο Έλληνας τενίστας αγωνίζεται σήμερα στους «16» του Γουίμπλεντον με αντίπαλο τον Αμερικανό Τζον Ίσνερ και θέλει να γίνει ο πρώτος Έλληνας που περνά στους «8» σε τουρνουνά Grand Slam.

Τελευταίος που είχε καταφέρει να φτάσει σε τέταρτο γύρο Γκραν Σλαμ ήταν ο Νίκος Καλογερόπουλος το 1964, όταν και ηττήθηκε από τον Αυστραλό Φρεντ Στόλε.

Μοναδικός «αντίπαλος» του είναι η Ελληνίδα Λένα Δανιηλίδου, η οποία πριν 16 χρόνια είχε καταφέρει να φτάσει στους «16» του Λονδρέζικου Όπεν.

Ο Ίσνερ

Αντίπαλος του πριν τα προημιτελικά θα είναι ο έμπειρος Αμερικανός, Τζον Ίσνερ (νο 10). Ο θηριώδης τενίστας αν και διανύει ίσως την καλύτερη σεζόν της καριέρας του κατακτώντας το Masters του Μαϊάμι, δεν έχει προχωρήσει ποτέ πιο μακριά από τον τέταρτο γύρο της διοργάνωσης.

Τόσο ο Τσιτσιπάς όσο και ο Ίσνερ προκρίθηκαν με άνεση στους «16», με νίκες 3-0 σετ. Ο Έλληνας τενίστας απέκλεισε τον Ιταλό Φαμπιάνο (6-2, 6-1, 6-4) και ο Αμερικανός τον Μολδαβό Άλμποτ (6-3, 6-3, 6-4).

Το πόσο δυνατός είναι ο Ίσνερ στο σερβίς αποδείχθηκε στο παιχνίδι του κόντρα στον Βέλγο Μπέμεϊμανς στη φάση των «64», στο οποίο είχε 65 άσους(!), παίρνοντας τελικά τη νίκη δύσκολα, με 3-2 σετ.

Ακόμη και αν Τσιτσιπάς δεν καταφέρει να προκριθεί στην τελική φάση του τουρνουά, η 31η θέση του στην ανανεωμένη κατάταξη της ATP αποτελεί νέο ρεκόρ καριέρας τόσο για τον ίδιο, όσο και για τους Έλληνες τενίστες στο μονό ανδρών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας