Σπασμωδικές-αντιφατικές κινήσεις: Καταργεί ο Τσίπρας το επίδομα τύπου Αντωνοπούλου

1804
επίδομα

Με καθυστερημένη, κάτω από πίεση, απόφαση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, καταργείται η διάταξη που έδινε το δικαίωμα σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης να λαμβάνουν επίδομα ενοικίου, αναφέρουν πληροφορίες. Παραμένει, όμως, το επίδομα ενοικίου για βουλευτές, ανεξαρτήτως, μάλιστα, εισοδηματικής κατάστασης.
Ενώ, όμως, σωστά ο Τσίπρας παραίτησε την Αντωνοπούλου, οι εμπνευστές και εισηγητές της υπό κατάργηση απαράδεκτης διάταξης και φυσικά ο ίδιος, μένουν στο απυρόβλητο.
Οι σπασμωδικές αυτές κινήσεις του Αλ. Τσίπρα εξηγούνται από το γεγονός, ότι η υπόθεση Αντωνοπούλου και το επίδομά της, χαλάνε το αμφισβητούμενο, έτσι κι αλλιώς, πλεονέκτημα που γύρευε να αποσπάσει με την υπόθεση Novartis.

Τι προβλέπει η επίμαχη διάταξη

Επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άλλαξε η απόφαση του 1994 του τότε προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη, που επιδοτούσε μόνο τη διαμονή βουλευτών της επαρχίας για 4 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα, συμπεριλαμβάνοντας και τα έξοδα των εξωκοινοβουλευτικών μελών της κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα, έγινε με το άρθρο 25 στο νόμο του τρίτου Μνημονίου (ν. 4336/2015). Η απόφαση ισχύει για τα μέλη της κυβέρνησης που δεν έχουν δική τους κατοικία στην πρωτεύουσα, ανεξαρτήτως μισθώματος και χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας