Τσίπρας: Ικέτευε πανικόβλητος βοήθεια από τις Βρυξέλλες και εισέπραξε υποκριτικά ευχολόγια

3340
τσίπρας

Ο Αλ. Τσίπρας, πρωθυπουργός υπάλληλος της ελληνικής ευρωζωνικής αποικίας, αφού υπέστη ψυχρολουσία από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, προσήλθε έντρομος ως ικέτης στις Βρυξέλλες, εκλιπαρώντας έναν-έναν τους ηγέτες της ΕΕ στην άτυπη Σύνοδο των αρχηγών και ζητώντας έμπρακτη βοήθεια και στήριξη απέναντι στην Τουρκική ωμή επιθετικότητα σε Κύπρο και Αιγαίο.
Η φράου Merkel, η όποια πριν δυο μέρες χρησιμοποίησε ως καραμέλα την προσφώνηση του Zaev ως πρωθυπουργού της ”Μακεδονίας”, δεν εδέησε ούτε μια τυπική δήλωση συμπαράστασης να κάνει προς την Ελλάδα.
Το παράδειγμα της Merkel ακολούθησαν όλοι οι άλλοι ηγέτες της ΕΕ, ακόμα και η εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Federica Monterini.
Όλοι αυτοί είτε αδιαφόρησαν είτε σιώπησαν δημοσίως απέναντι στις εκκλήσεις συμπαράστασης του Αλ. Τσίπρα, ανούσιες είναι αλήθεια και περίπου παραπλανητικές .
Το κενό επιχείρησε να καλύψει ο ανεκδιήγητος Donal Tusk, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο οποίος εξουσιοδοτήθηκε, όπως φαίνεται, να εκφωνήσει εκ μέρους όλων (;) ένα υποκριτικό ευχολόγιο, χωρίς πρακτικά μέτρα σε βάρος της Τουρκίας, το οποίο ευχολόγιο τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης βάπτισαν διατεταγμένα με μια φωνή (!) ”αυστηρό μήνυμα” προς την Τουρκία!
Εδω η Τουρκία χρησιμοποίησε πολεμικά πλοία, με τα οποία απείλησε και έδιωξε σκάφος για γεωτρήσεις μιας εταιρείας ευρωπαϊκής χώρας, όπως η Ιταλία, που εκτελούσε νόμιμη αποστολή στην ΑΟΖ χώρας μέλους της ΕΕ, όπως η Κύπρος, ενώ η Τουρκία, επίσης, έχει πολιορκήσει νησίδες χώρας μέλους της ΕΕ και πριν λίγες μέρες, με πολεμικό σκάφος της, είχε διεμβολίσει σκάφος του ελληνικού λιμενικού στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας και αντί για όλα αυτά να έχουν ξεσηκωθεί και οι πέτρες στην ΕΕ, ο D. Tusk, λες και είναι από άλλο πλανήτη, εξαντλείται να περιγράφει απλώς, ως τρίτος παρατηρητής, ότι η στάση της Τουρκίας είναι ‘‘αντίθετη προς το διεθνές δίκαιο” και ότι αυτή η στάση ‘‘υπονομεύει τις σχέσεις καλής γειτονίας’‘.
Αυτά τα κοινότυπα και τετριμμένα τα διαπιστώνει και τα ξέρει όλός ο κόσμος κ. Tusk!
Αυτό που απαιτούν, όμως, οι περιστάσεις δεν είναι διαπιστωτικές διατυπώσεις αλλά αποτελεσματικά μέτρα και έργα που θα χαλιναγωγήσουν στην πράξη την Τουρκία.
Τέτοια έργα, όμως, δεν υπάρχουν από πλευράς ΕΕ και πολύ περισσότερο από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.
Και, μάλλον, δεν θα υπάρξουν ποτέ, παρά για τα μάτια του κόσμου και ως φύλο συκής.
Η Ελλάδα των υποτελών και των υπαλληλικών ηγεσιών της βιώνει την τραγική αποτυχία της πολιτικής ασφάλειας και των συμμαχιών της.
Ο Παν. Λαφαζάνης ήταν εκείνος που στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε στην πράξη και αποτελεσματικά να αναδιατάξει το δόγμα των εξωτερικών σχέσεων της χώρας και να θέσει στο επίκεντρο το εθνικό συμφέρον και μια πραγματικά πολυδιάστατη πολιτική διεθνών οικονομικών και πολιτικών σχέσεων.
Όμως, ο Παν. Λαφαζάνης και βεβαίως το Αριστερό Ρεύμα και η Αριστερή Πλατφόρμα, γνώρισαν την επίθεση όλων των εγχώριων και ξένων κέντρων του κατεστημένου και όταν διαχώρισαν την θέση τους από την προδοτική συνθηκολόγηση των Τσίπρα-Καμμένου-Δραγασάκη, δεν βρήκαν λαϊκή στήριξη και κατηγορήθηκαν, τάχα, για ριφιφί στο Νομισματοκοπείο.
Σήμερα, μια μεγάλη ανατροπή στις οικονομικές και εξωτερικές σχέσεις της χώρας γίνεται όρος κοινωνικής και εθνικής επιβίωσης.

Κ.Ζ

 

1 σχόλιο

  1. ΚΥΡΙΕ Κ. Ζ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΣΘΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ D. TUSK KAI MERKEL ΓΙΝΕΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΡΑΦΗΣ. ΖΗΤΗΣΤΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΥΛΜΑΝ Κ.Λ.Π. ΤΗΝ ΑΥΤΗ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΠΑΝΤΟΥ. ΜΕ ΑΙΤΗΜΑΤΑ…….. ΑΜΕΣΑ!!!!!!!!!!!! -ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ. ΔΙΑΚΟΠΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ.(Η.Π.Α Ε.Ε ΖΑΕΦ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΚΛΕΦΤΙΚΑ). -ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ. ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ Ε.Ε ΚΑΙ Ν.Α.Τ.Ο ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΚΥΡΑ!!! -ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΑ (ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ Κ.Λ.Π). ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΝΟΜΙΜΑ. ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ!!!. -ΔΙΑΚΟΠΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ. ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΕΑΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ. -ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΜΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ. ( ΟΧΙ ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ Κ.Λ.Π) ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΜΕΙΚΤΕΣ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ+ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ +ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Κ.Λ.Π) ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. ΑΜΕΣΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΗΨΕΩΝ. ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑ ΝΟΜΟ. -ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝ : ΑΡΙΣΤΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Η ΕΡΓΑΣΘΕΝΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥΣ. (ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ). ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ;;;;;;;;;;; ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΑΧΗΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΡΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ. ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΣΕΒΑΣΘΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΝΤΙΜΑ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ.(ΟΜΟΙΟΣ ΟΜΟΙΩ ΑΕΙ ΠΕΛΑΖΕΙ)!!!! ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΑ ΞΕΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΕΘΝΕΙΣ ΜΑΣ!!!(Η ΣΠΟΥΔΕΑ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΚΑΘΕ ΛΑΟΥ ΑΞΙΟΥ ΝΑ ΖΕΙ!!!!!!). ΥΨΙΣΤΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ!!!!. ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΚΤΑΤΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!!!!! ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!!!!!!.ΟΣΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ!!!.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας