Μετά την γενική κατακραυγή, εκτός κυβέρνησης η Ρ. Αντωνοπούλου

2026
εκτός

Εκτός κυβέρνησης, μετά τον γενικευμένο σάλο, τέθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνια Αντωνοπούλου, αφού περιέργως (!) αποκαλύφθηκε μετά από δυόμιση χρόνια ότι λαμβάνει επίδομα ενοικίου.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «έκανε δεκτή την παραίτηση της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ρ. Αντωνοπούλου και την ευχαριστεί για την τριετή σημαντική προσφορά της», σημειώνεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.
Ο Αλ. Τσίπρας δεν έβγαλε, όμως, τσιμουδιά για το γεγονός, ότι το επίδομα ενοικίου σε βουλευτές και υπουργούς το έχει θεσπίσει η κυβέρνησή του, χωρίς, μάλιστα, κανένα εισοδηματικό κριτήριο και επομένως νομίμως απολάμβανε τα 1000 ευρώ μηνιαίως η Ρ. Αντωνοπούλου. Δεν είναι δυνατόν η υπουργός να απομακρύνεται και σωστά, για την χρήση ενός απαράδεκτου νόμου και όσοι τον εισηγήθηκαν και τον ενέκριναν, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, να μένουν στο απυρόβλητο.
Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με την κ. Αντωνοπούλου και της εξέφρασε τη διαφωνία του για το επίδομα ενοικίου που λαμβάνει.
Σε δήλωσή της, η κ. Αντωνοπούλου είχε σημειώσει πως ξεκίνησε τις διαδικασίες για την επιστροφή των χρημάτων, τονίζοντας ότι παραμένει στη διάθεση του Πρωθυπουργού.
Πολιτικοί κύκλοι δεν αποκλείουν πολλά σενάρια για την εκδίωξη της Αντωνοπούλου, ενώ αφήνουν ανοικτό και το ενδεχόμενο κυβερνητικού ανασχηματισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας