Σκουρλέτης: Με ελιγμό παραπλάνησης και κοροϊδίας πάει να διασπάσει το αγωνιστικό μέτωπο των εργαζομένων-συμβασιούχων

1354
Π.Ο.Ε.

Αφού η κυβέρνηση έχασε δυο πολύτιμους μήνες μετά την έκδοση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους των Δήμων, για να μην πάμε παλιότερα, σπεύδει τώρα, αφού με αποκλειστική ευθύνη της γέμισε σκουπίδια η Ελλάδα, να πραγματοποιήσει έναν ελιγμό, όχι για να λύσει το πρόβλημα αλλά με κύριο στόχο να παραπλανήσει και να διχάσει τους εργαζομένους και να ακυρώσει των αγώνα τους.
Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Π. Σκουρλέτη, σκοπεύει να φέρει τη Δευτέρα (;) στην Βουλή νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα παρατείνει για λίγους μήνες τις συμβάσεις των νυν εργαζομένων, μέχρις ότου προχωρήσει σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις αορίστου χρόνου, στη βάση των αριθμητικών υποδείξεων των Δήμων.
Ο Π. Σκουρλέτης, στη βάση αυτής της πρότασης, συναντάται σήμερα Σάββατο (24/6) το μεσημέρι με την ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Η πρόταση αυτή της κυβέρνησης είναι αόριστη και διάτρητη.
Και είναι αόριστη, διάτρητη και παραπλανητική διότι:
Δεν αναφέρει ρητά ότι ο αριθμός των προσλήψεων με βάση το ΑΣΕΠ θα καλύψει όλους/ες τους σημερινούς συμβασιούχους.
Γι’ αυτό, άλλωστε, ρίχνει και το μπαλάκι του προσδιορισμού του αριθμού των συμβασιούχων σε κάθε Δήμο, όταν οι τελευταίοι συνήθως υποεκτιμούν το σχετικό αριθμό (και) για να εξοικονομούν πόρους, αφού οι υπάλληλοι καθαριότητας πληρώνονται από τους Δήμους και τα ανταποδοτικά τέλη και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό.
– Δεν κατοχυρώνει ρητά και νομικά αδιάβλητα ότι κατά τον σχετικό διαγωνισμό θα προηγηθούν οπωσδήποτε οι εργαζόμενοι που έχουν προϋπηρεσία, δηλαδή οι νυν συμβασιούχοι, ενώ ορισμένοι νομικοί κύκλοι θεωρούν και αρκετά δύσκολο να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο.
Ο Παν. Σκουρλέτης και συνολικά η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Τσίπρας, ποντάρουν στον ”κοινωνικό αυτοματισμό”, την βρώμικη συναίνεση όλων των μνημονιακών δυνάμεων, πρώτα απ’ όλα της ΝΔ, στο διχασμό των εργαζομένων, στους δούρειους ίππους που κινούνται στους δημοτικούς χώρους, και φυσικά στην κόπωση, για να περάσουν τους αντεργατικούς και απάνθρωπους σχεδιασμούς τους.
Το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα και οι δημοτικές αρχές του κατεστημένου πάνε να βγουν λάδι πάνω στις πλάτες των ”σκουπιδιαραίων” και με το πέταγμα τους στο δρόμο, αφού τους χρησιμοποίησαν ως ‘‘πελατειακό υλικό” για τα βρώμικα πολιτικά τους παιχνίδια.
Οι εργαζόμενοι συνολικά στους Δήμους και ιδιαίτερα οι συμβασιούχοι, βρίσκονται σήμερα με την ενότητα και τον αγώνα τους σε πλεονεκτική θέση και σε μειονεκτική θέση βρίσκεται η κυβέρνηση.
Γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ πρέπει τώρα να επιμείνουν και να μην σταματήσουν τον αγώνα τους, αν δεν καταγάγουν μια καθαρή νίκη.

Τ.Κ

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Y.Γ: Είναι αρκετοί εκείνοι οι κύκλοι οι οποίοι απέναντι στον αγώνα των συμβασιούχων των Δήμων για συμβάσεις αορίστου χρόνου, αντιπαραθέτουν τα χάλια των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι δουλεύουν κάτω από συνθήκες ζούγκλας και μεσαίωνα, χωρίς να μπορούν να διανοηθούν μια σταθερή σχέση εργασίας.

Η τραγική θέση των εργαζομένων και πρώτα απ’ όλα των ανέργων στον ιδιωτικό τομέα δεν τίθεται υπό συζήτηση.

Είναι λάθος, όμως, η αντιπαράθεση ανάμεσα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Αν στον ιδιωτικό τομέα κυριαρχεί ο εργασιακός μεσαίωνας, δεν θα πρέπει να περιέλθουν σε αυτήν την τραγική θέση και οι εργαζόμενοι στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και πολύ περισσότερο να απολυθούν οι συμβασιούχοι στους Δήμους.

Αντίθετα, αυτό που θα έπρεπε να γίνει, είναι να αναβαθμιστούν οι εργασιακές σχέσεις και οι αμοιβές στον ιδιωτικό χώρο.

Αυτή. όμως, η αναβάθμιση απαιτεί ένα νέο προοδευτικό πολιτικό περιβάλλον, που μόνο με μια μεγάλη ανατροπή μπορεί να διασφαλισθεί, μια αναζωογόνηση της συμμετοχής και του συνδικαλιστικού κινήματος συνολικά, στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα και κυρίως μια έμπρακτη αλληλέγγυα στάση των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα προς τους εργαζόμενους και τους ανέργους στον ιδιωτικό τομέα.

Όλα τούτα και άλλα πολλά, αποτελούν τη μεγάλη σύγχρονη πρόκληση, την οποία πρέπει να συνειδητοποιήσουν και να αντιμετωπίσουν οι δυνάμεις της σύγχρονης Αριστεράς, που θέλει να έχει μέλλον και να ανοίξει νέους ορίζοντες στην κοινωνία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας