Σκοπιανά ΜΜΕ: Εξασφαλίστηκε η πλειοψηφία. Διαψεύδει το VMRO.

2351
πγδμ

Την απαιτούμενη πλειοψηφία 2/3 στη Βουλή, η οποία θα του δώσει τη δυνατότητα να προχωρήσει στην αναθεώρηση του Συντάγματος, φέρεται να εξασφάλισε ο Ζόραν Ζάεφ, όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο 1TV της γειτονικής χώρας.

Ωστόσο, σύμφωνα με το δίκτυο οι προθέσεις των βουλευτών μένουν να αποδειχθούν και κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Βουλή των Σκοπίων εντός της ημέρας.

Την ίδια στιγμή πάντως, σύμφωνα πάντα με το τηλεοπτικό δίκτυο 1TV, πηγές του VMRODPMNE διαψεύδουν ότι ο Ζάεφ έχει εξασφαλίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία, κάνοντας λόγο για fake news.

H κρίσιμη συνεδρίαση της Βουλής της ΠΓΔΜ, σχετικά με την πρόταση της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ για την έναρξη των διαδικασιών την τροποποίηση του Συντάγματος της χώρας, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών αναμένεται να ξεκινήσει στις 16.00 ώρα Ελλάδος. Αρχικά η συνεδρίαση είχε καθοριστεί για τις 12:00 τοπική ώρα (13.00 ώρα Ελλάδος), όμως μετατοπίστηκε για τρεις ώρες.

Ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ έχει καλέσει τους βουλευτές να πουν το “ναι” στην προοπτική που ανοίγεται για την χώρα τους. Απαντώντας χθες σε δημοσιογραφική ερώτηση σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του, Αλέξη Τσίπρα, ο Ζόραν Ζάεφ τόνισε: “Με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, παραμένουμε από κοινού απόλυτα προσηλωμένοι στην προοπτική των νέων Βαλκανίων του 21ου αιώνα, όπου θα οικοδομηθεί φιλία, θα αναβαθμιστεί η συνεργασία, θα συνεισφέρουμε στην βελτίωση της οικονομικής ανάπτυξης και της ανάπτυξης των χωρών μας, οι πολίτες θα είναι πιο ευτυχισμένοι και, ασφαλώς, (θα συνεισφέρουμε) στην αύξηση των εμπορικών συναλλαγών, των νέων επενδύσεων και στην βελτίωση του οικονομικού επιπέδου των πολιτών της “Μακεδονίας” και της Ελλάδας”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας