Σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής προσπάθησε να παρεμποδίσει πλωτό Λιμενικού στα ελληνικά χωρικά ύδατα

1489
Σύγκρουση

Για παρεμπόδιση και όχι για απόπειρα εμβολισμού του σκάφους του Λιμεναρχείου της Χίου από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, κάνουν λόγο πηγές του Λιμενικού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες λίγο μετά τις 10 το πρωί δυο σκάφη του Λιμενικού Σώματος κατευθύνθηκαν προς την περιοχή της Αγίας Ερμιόνης, καθώς εντόπισαν μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα φουσκωτή λέμβο με περίπου 40 μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ κοντά της έπλεε και σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής.

Η λέμβος με τους μετανάστες και πρόσφυγες ανέπτυξε ταχύτητα και πέρασε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και κάποιοι από τους επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα. Τότε, σύμφωνα με ανώτερα στελέχη του Λιμενικού μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το σκάφος 611 του Λιμενικού Σώματος ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης και περισυλλογής ενώ στα ελληνικά χωρικά ύδατα εισήλθε για λίγη ώρα και το τουρκικό σκάφος.

Αρμόδιες πηγές ανέφεραν στο enikos.gr ότι την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης , ένα μεγάλο σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής προσπαθούσε διαρκώς, με επικίνδυνους ελιγμούς, να παρεμποδίσει τα σκάφη του ελληνικού λιμενικού, που τελικά κατάφεραν να διασώσουν τους μετανάστες και να τους μεταφέρουν με ασφάλεια στη Χίο.
Στελέχη του Λιμενικού ξεκαθαρίζουν πως το περιστατικό συνέβη στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ωστόσο υπογραμμίζουν ότι δεν επιχειρήθηκε εμβολισμός ελληνικού σκάφους από το τουρκικό.

Μόλις οι Έλληνες λιμενικοί περισυνέλεξαν τους μετανάστες το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής έφυγε προς τα τουρκικά παράλια χωρίς να υπάρξει κάποια συνέχεια στο εν λόγω περιστατικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας