Σκάνδαλο με τα site που χρηματοδότησαν Μητσοτάκης-Πέτσας

1611
site

Σε ανύπαρκτες ιστοσελίδες, σε site που κατέχουν τη θέση 1.905.683 στην παγκόσμια κατάταξη αλλά και σε υγειονομικές βόμβες που προωθούσαν μεθόδους μετάδοσης του κορονοϊού, μοιράζει χρήματα το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αν διαβάσει κανείς τη λίστα που δημοσιοποίησε η Εφημερίδα των Συντακτών (και από την οποία η κυβέρνηση αποκρύπτει το ύψος των χρημάτων που δόθηκαν σε κάθε site) δημιουργείται αυτομάτως το ερώτημα γιατί δεν έχει υπάρξει ακόμη εισαγγελική παρέμβαση.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει παραδείγματος χάριν το meapospi.gr το περιεχόμενο του οποίου κυριολεκτικά δεν υπάρχει. Αφελώς σκεπτόμενοι υποθέσαμε ότι πρόκειται περί τυπογραφικού λάθους από το υπουργείο. Για αυτό αναζητήσαμε και το site meapopsi.gr, το οποίο επίσης δεν υπάρχει.

Στο γράμμα Μ συναντάμε επίσης το θρυλικό πλέον menta.gr το domain του οποίου δεν οδηγεί σε καμία σελίδα αλλά βρίσκεται προς πώληση έναντι 4.900 ευρώ. Όπως έγραψαν και ορισμένοι στο ίντερνετ, αν ξέραμε πόσα λεφτά θα πάρει από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ίσως και να άξιζε να το αγοράσουμε.

Το ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι στο way back machine (υπηρεσία που αποθηκεύει τα site σε παλαιότερη μορφή τους) το menta.gr δεν φαίνεται να υπάρχει από το 2016. Δεν ξέρουμε μάλιστα αν υπήρξε και ποτέ, αφού όλες οι προηγούμενες αποθηκεύσεις δείχνουν απλώς μια μαύρη σελίδα με τη λέξη menta.

 

Πολύ πιο γνωστή είναι πλέον η περίπτωση του protieidisinews.blogspot.com που φέρεται να ανήκει στον Φουρθιώτη. Στις 10 Ιουνίου η εφημερίδα Documento ανέφερε ότι το site περιείχε μόνο δυο δημοσιεύσεις, η πρώτη εκ των οποίων έγινε «στις 11 Μαΐου του 2020 και είναι το banner της διαφήμισης του Μένουμε Ασφαλείς».

Σήμερα όμως το site φαίνεται να έχει δημοσιεύσεις (οι περισσότερες απλώς φωτογραφίες με λεζάντες) από το 2019, ενώ αναφέρει ως ημερομηνία δημιουργίας το Μάιο του 2020. Ο Φουρθιώτης δηλαδή πέρασε όλο το προηγούμενο βράδυ του ανεβάζοντας μεταχρονολογημένα άρθρα για να δικαιολογήσει τα χρήματα που του δίνει ο Πέτσας.

Στη συνέχεια αρχίσαμε να παίρνουμε τυχαία ονόματα site για να διαπιστώσουμε την επισκεψιμότητά τους με την υπηρεσία Alexa. Το πρώτο site που κοιτάξαμε στην τύχη ήταν στη θέση 13.776 της ελληνικής κατάταξης ενώ κάποια άλλα είναι τόσο χαμηλά ώστε δεν καταγράφονται καν στην Ελλάδα αλλά κατέχουν τη θέση 1.905.683 στην παγκόσμια κατάταξη.

Αρκετά από τα site, όπως φαίνεται, δεν έδωσαν ούτε τα περίπου δέκα ευρώ που απαιτούνται για να κατοχυρώσεις ένα domain name και διατηρούν το δωρεάν blogspot.

Στα περίεργα ή επικίνδυνα site πρέπει να προσθέσουμε και όλες τις σελίδες θρησκευτικού περιεχομένου, οι οποίες καταδίκαζαν το κλείσιμο των εκκλησιών και μετέδιδαν fake news για την θεία κοινωνία, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή εκατομμυρίων πολιτών.

Ο Πέτσας δηλαδή πλήρωνε με χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων όσους καταδίκαζαν τις ανακοινώσεις των γιατρών και καλούσαν τους πιστούς να χρησιμοποιούν κοινό κουταλάκι στις εκκλησίες. Τέλος έχουμε περιστατικά ομογενειακών site (όπως π.χ το greeknewsonline.com) τα οποία καλούσαν πολίτες άλλων χωρών να μείνουν στα σπίτια τους (σε αυτό συμφωνούμε γιατί είμαστε διεθνιστές).

Προφανώς όλα αυτά είναι εφικτά γιατί ο Πέτσας με εντολή του Μητσοτάκη (και ας μας διαψεύσει αν κάνουμε λάθος) άρχισε να μοιράζει χρήματα σε ιστοσελίδες που δεν περιλαμβάνονται καν στο μητρώο online media, το οποίο υποτίθεται δημιουργήθηκε για αυτόν ακριβώς το λόγο – να μην μπορεί να μοιράζει η κυβέρνηση λεφτά στους φίλους της.

*Πηγή: info-war.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας