Σημαία της Παλαιστίνης στην κερκίδα του αγώνα ΑΕΚ – Χάποελ Ιερουσαλήμ

2359
Παλαιστίνης

Την Τετάρτη 10/10, στην πρεμιέρα του Basketball Champions League, η ΑΕΚ υποδέχθηκε την Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Οι οπαδοί της ΑΕΚ ανήρτησαν σημαία της Παλαιστίνης στην κερκίδα, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για ανεξάρτητο κράτος και διαμαρτυρίας για την κατοχή της Παλαιστίνης από το σιωνιστικό κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

Οι ιθύνοντες της Χάποελ ενοχλήθηκαν και απαίτησαν επιτακτικά να κατεβεί αμέσως η σημαία της Παλαιστίνης από την κερκίδα των οπαδών της ΑΕΚ και σύμφωνα με τους εκφωνητές της ΕΡΤ που έκανε την τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα, απείλησαν να μην βγουν στον χώρο για το δεύτερο ημίχρονο, παρά μόνο εάν το αίτημά τους γινόταν αποδεκτό και η σημαία της Παλαιστίνης απομακρυνόταν.

Η σημαία της Παλαιστίνης δεν μετακινήθηκε, το δεύτερο ημίχρονο του πραγματοποιήθηκε κανονικά και η Χάποελ Ιερουσαλήμ πήρε το ροζ φύλλο αγώνα, με εκτός έδρας νίκη.

Μία νίκη που, στο συμβολικό επίπεδο, ήταν μία δυνατή ήττα. Γιατί μπορεί η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να μοιράζεται κοινές αξίες, να είναι εθελόδουλη και υποτακτική στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και το Ισραήλ, αλλά κάποιες φορές οι απλοί Έλληνες φίλαθλοι γνωρίζουν το δίκαιο των αγώνων και της λευτεριάς.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας