Σεισμοί στη νότια Αλβανία: Τέσσερις τραυματίες, ζημιές σε 100 κτίρια

983
σεισμοί

Τέσσερις τραυματίες και υλικές ζημιές σε τουλάχιστον 100 κτήρια είναι ο απολογισμός της χθεσινής σεισμικής δραστηριότητας στη νότια Αλβανία, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα.

Στην περιοχή σημειώθηκαν συνολικά έξι σεισμικές δονήσεις, με τη μεγαλύτερη να είναι εντάσεως 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τις αρχές της γειτονικής χώρας, από την έντονη σεισμική δραστηριότητα τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, ενώ 100 κτίρια υπέστησαν υλικές ζημιές.

Η σεισμική ακολουθία έγινε αισθητή και στην Ελλάδα, και ιδίως στη δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο.

«Ήταν 06:30 το πρωί, όταν βγήκα έξω να αρμέξω τις αγελάδες όταν χτύπησε ο σεισμός. Ξύπνησα τα παιδιά μου και τρέξαμε όλοι έξω» δήλωσε στο Reuters ένας 60χρονος κτηνοτρόφος από το αλβανικό χωριό Φλοκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου τα μισά από τα πληγέντα σπίτια ήταν εγκαταλελειμμένες και παλαιές κατασκευές.

Το επίκεντρο του πρώτου σεισμού ήταν 15 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Κορυτσάς, και είχε εστιακό βάθος 14 χιλιομέτρων. Μικρότερης κλίμακας σεισμικές δονήσεις έπληξαν τόσο την Κορυτσά, όσο και το Αργυρόκαστρο.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο καθηγητής σεισμολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιώργος Καρακαΐσης, διαβεβαίωσε  ότι δεν υπάρχει σύνδεση με το ρήγμα που «έδωσε» τον μεγάλο σεισμό, μεγέθους 6,6 βαθμών, το 1995 στην περιοχή μεταξύ Κοζάνης και Γρεβενών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας