Σήφης Βαλυράκης: Ανατροπή στην υπόθεση-Συνεχίζεται η έρευνα για ανθρωποκτονία

557
Σήφης Βαλυράκης: Ανατροπή στην υπόθεση

Δεν θα μπει στο αρχείο η υπόθεση του θανάτου του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός τον Ιανουάριο του 2021 στην Ερέτρια. Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η Εισαγγελία Εφετών της Χαλκίδας έκανε δεκτό το αίτημα που κατέθεσαν οι συνήγοροι της οικογένειας και έτσι η δικογραφία δεν θα μπει στο αρχείο.

Αντίθετα, θα επιστρέψει στην Εισαγγελία για άσκηση δίωξης για ανθρωποκτονία και στη συνέχεια στον Ανακριτή για τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του Σήφη Βαλυράκη και αν υπάρχει εμπλοκή άλλου προσώπου σε αυτόν.

Πρόκειται για δικαίωση της οικογένειας του εκλιπόντος, η οποία από την πρώτη στιγμή είχε κάνει λόγο για ανθρωποκτονία, ζητώντας να διεξαχθούν όλες οι απαραίτητες έρευνες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Τον Οκτώβριο, μάλιστα, η οικογένεια Βαλυράκη είχε προχωρήσει εκ νέου σε αίτημα συνέχισης των ερευνών, κάτι που τότε είχε απορριφθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Το χρονικό της εξαφάνισης του Σήφη Βαλυράκη

Ο Σήφης Βαλυράκης βρισκόταν στο εξοχικό του σπίτι στην Ερέτρια τον περασμένο Ιανουάριο, όταν βγήκε βόλτα με το σκάφος του.Τα ίχνη του χάθηκαν από το μεσημέρι ενώ είχε πάει στα νησάκια απέναντι από την Ερέτρια.

Η ώρα όμως περνούσε και η σύζυγός του, Μίνα Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη άρχισε να ανησυχεί. Η αγωνία της άρχισε να μεγαλώνει όταν ο άντρας της δεν απαντούσε τις επανειλημμένες τηλεφωνικές κλήσεις στο κινητό, με αποτέλεσμα να ειδοποιήσει τόσο την Ελληνική Αστυνομία όσο και το Λιμενικό Σώμα που άρχισαν να τον αναζητούν.

Αρχικά εντοπίστηκε το σκάφος προσαραγμένο με δύο ψαροντούφεκα πάνω , κοντά στο Ασπρονήσι του νότιου Ευβοϊκού κόλπου, αλλά κανένα ίχνος του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού έκανε λόγο για έρευνες από σκάφη του Σώματος, «για τον εντοπισμό 78χρονου ημεδαπού στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας». Στην περιοχή έσπευσε και ομάδα δυτών ενώ απογειώθηκε ελικόπτερο για να συνδράμει στις έρευνες των δύο πλωτών σκαφών και δύο ακόμη της Ακτοφυλακής.

Τελικά ο πρώην υπουργός εντοπίστηκε νεκρός στα βράχια νησιού, σε απόσταση περίπου ένα μίλι από το σκάφος του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας