Ρωσία απαντά στην πρόκληση Αθήνας-Συζητά το τουρκικό αίτημα συνεργασίας για 5ηςγενιάς-μαχητικό

889
Ρωσία απαντά στην πρόκληση Αθήνας

Δυστυχώς για την Ελλάδα δεν μπορεί να προκαλεί και συνεχώς να πλήττει αναπάντητα τη Ρωσία με κυρώσεις, με μέτρα, με ασκήσεις πολιορκίας, ενίσχυση των αντιρωσικών καθεστώτων. Οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Ν.Παναγιωτόπουλου στο ΝΑΤΟ που καλούσε σε «αγώνα κατά του επεκτατισμού της Ρωσίας», ξεχείλισαν φαίνεται το ποτήρι μιας χώρας που δεν έχει θίξει ποτέ την Ελλάδα και την Κύπρο, αντίθετα πρόσφατα υποστήριζε δια του Λαβρόφ την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ν.μ!

Ο Ντμίτρι Σουγκάγιεφ, Διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας της Ρωσίας (FSVTS), ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ρωσία αποδέχθηκε το αίτημα της Τουρκίας για τεχνολογική συνδρομή στην ανάπτυξη του μαχητικού αεροσκάφους 5ης γενιάς TF-X, ενώ επίσης ανταποκρίθηκε θετικά και στο αίτημα της Άγκυρας για επιπλέον προμήθεια συστημάτων αεράμυνας S-400!

«Συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις μας για την προμήθεια σύγχρονων στρατιωτικών ρωσικών οπλικών συστημάτων   και την ανάπτυξη των όπλων από κοινού» δήλωσε σχετικά

Σε δηλώσεις του  έγιναν στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik στο πλαίσιο της αεροπορικής έκθεσης Dubai Airshow, όπου ο  διευθυντής του FSVTS Shugayev ανακοίνωσε σχετικά: «Η Ρωσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι είναι έτοιμη να βοηθήσει τη Δημοκρατία της Τουρκίας στην ανάπτυξη του δικού της μαχητικού αεροσκάφους 5ης γενιάς και είμαστε αυτή τη στιγμή στη φάση των διαπραγματεύσεων για αυτό το έργο».

To τουρκικό μαχητικό αναμένεται να βγει από το υπόστεγο και να πραγματοποιήσει την πρώτη πτήση του το 2023 και να τεθεί σε υπηρεσία το 2030.

Tοτε θα έχει κλείσει 14 χρόνια έρευνας, ανάπτυξης και προπαραγωγής, ένα λογικό χρονικό διάστημα για τέτοιου είδους project.

Τι σημαίνει αυτό: Πρώτον ότι η Μόσχα απάντησε «ακαριαία» στις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου που καλούσε σε «αγώνα κατά του επεκτατισμού της Ρωσίας», μιλώντας στο ΝΑΤΟ. Τέτοιες δηλώσεις, κατά τέτοιων κρατών, σπάνια μένουν αναπάντητες.

Δεύτερον ότι η Τουρκία θα έχει πλέον έναν εταίρο με το «απόλυτο» know-how στην ανάπτυξη και κατασκευή μαχητικών 5ης γενιάς, κάτι που της δίνει περαιτέρω ασφάλεια σε ότι αφορά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Τρίτον ότι οι S-400 όχι απλώς δεν επιστρέφονται, απενεργοποιούνται ή μεταφέρονται στο Αζερμπαϊτζάν κλπ. που θέλουν οι κάποιοι “light” Έλληνες αναλυτές, αλλά επαυξάνονται.

Και αυτή την φορά το πιθανότερο είναι ότι θα εγκατασταθούν σε ένα σημείο που θα εξασφαλίζει την α/α άμυνα της Κωνσταντινούπολης και των αεροπορικών βάσεων Μπαντίρμα και Μπαλίκεσιρ, δίνοντας «ομπρέλα» κάλυψης 400 χλμ. μέχρι την Θεσσαλονίκη! 

Στην Αθήνα κάποιοι θεωρούν ότι αν αγοράσουμε ρωσικά πυροσβεστικά αεροσκάφη Be-200 Beriev (έχει γίνει επαφή συγκεκριμένου Έλληνα μεσάζοντα που κυριαρχεί στις αμυντικές προμήθειες και της ρωσικής πλευράς) θα γίνει «σφήνα» στην ρωσοτουρκική συνεργασία.

Έτσι νομίζουν….

Πηγή: defencenet.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας