Σήμερα στη 1.30 στα Προπύλαια το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

913
σήμερα

Σήμερα, Τρίτη 19 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο των ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ, ενώ στη συγκέντρωση καλούν πλήθος άλλων συλλόγων, φορέων και σωματείων.

Το κάλεσμα για προσυγκέντρωση στα Προπύλαια είναι στις 13.00.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν την απόσυρση του νέου εκπαιδευτικού νομοσχεδίου, το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση εν μέσω πανδημίας και επιβολής αυστηρών περιοριστικών μέτρων, κάνοντας λόγο για αντιδημοκρατικούς σχεδιασμούς του υπουργείου και έλλειψη πνεύματος διαλόγου.

Ισχυρές αντιδράσεις προκαλεί και η θέσπιση ηλικακού ορίου για την φοίτηση στα ΕΠΑΛ, δημιουργώντας σκέψεις για απόσυρση και του εν λόγω άρθρου.

Με το σύνθημα «η τάξη δεν θα μετατραπεί σε ριάλιτι» οι εκπαιδευτικοί διαδηλώνουν, επίσης, κατά της τροπολογίας Κεραμέως για τοποθέτηση καμερών στα σχολεία, κάνοντας λόγο για μέτρο που παραβιάζει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών, ενώ εκφράζουν ενστάσεις για την παιδαγωγική και εκπαιδευτική αξία της αναμετάδοσης μαθημάτων.

Η ΟΙΕΛΕ ζητά  να δοθεί στη δημοσιότητα η Εκτίμηση Αντικτύπου σχετικά με τη ρύθμιση για την απευθείας μετάδοση μαθημάτων, εκφράζοντας ανησυχία για το ενδεχόμενο σοβαρών και συστηματικών παραβιάσεων της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας