Σάμος: Κυβέρνηση – Fraport δολοφονούν. Νεκρός εργαζόμενος λόγω έλλειψης γιατρού

2062
σάμος

Ένας ακόμη εργαζόμενος έχασε τη ζωή του την Παρασκευή, λόγω έλλειψης γιατρού, αυτή τη φορά στο αεροδρόμιο της Σάμου, που η κυβέρνηση Τσίπρα ξεπούλησε στη γερμανική Fraport.

Πρόκειται για συνειδητή πράξη δολοφονίας από κυβέρνηση και Fraport, καθώς η πρώτη έχει αφήσει ολόκληρο το νησί ακάλυπτο από άποψη υπηρεσιών υγείας, ενώ η δεύτερη αδιαφορεί παγερά για την κάλυψη των αναγκών εργαζομένων και επιβατών.

Όπως καταγγέλει το Εργατικό Κέντρο Σάμου, “ο εργαζόμενος στο αεροδρόμιο Σάμου, έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας, μη έχοντας τη στοιχειώδη βοήθεια, μια και δεν υπήρχε γιατρός στον εργασιακό χώρο του αεροδρομίου.

Η εταιρία Fraport, στην ιδιοκτησία της οποίας είναι το αεροδρόμιο Σάμου, δεν έχει γιατρό 24 ώρες το 24ωρο και κάθε μέρα, σε έναν χώρο με εκατοντάδες εργαζόμενους στις υπηρεσίες του αεροδρομίου, στο εργοτάξιο που υπάρχει εκεί, αφού χτίζονται-επισκευάζονται οι εγκαταστάσεις του και με χιλιάδες επισκέπτες-επιβάτες καθημερινά, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ευθύνη έχει και η κυβέρνηση που δεν λογαριάζει τη ζωή και την ασφάλεια των εργαζομένων. Έχει αφήσει ολόκληρο Νομό χωρίς Τμήμα Υγιεινής και Ασφάλειας αφού οι περικοπές σε δημόσιες υπηρεσίες και τα οργανογράμματά της … δεν το προβλέπουν, ενώ μετακίνησε πριν λίγους μήνες τον μοναδικό Επιθεωρητή που ήταν στο νησί, αφήνοντας μικρούς και κυρίως μεγάλους εργασιακούς χώρους χωρίς τον παραμικρό έλεγχο”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας