Ρώσος αξιωματούχος: Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα

1184
σχέδιο

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν επέμβαση στη Βενεζουέλα, αναπτύσσοντας στρατιωτικές δυνάμεις στο Πουέρτο Ρίκο και στην Κολομβία, όπως δήλωσε ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Νικολάι Πάτρουσεφ, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον θέλει να ανατρέψει τον Μαδούρο.

«Επιδεικνύοντας σαρκασμό και αλαζονεία προς τον λαό της Βενεζουέλας, οι ΗΠΑ ετοιμάζουν στρατιωτική επέμβαση σε ένα ανεξάρτητο κράτος», επεσήμανε ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Νικολάι Πάτρουσεφ.

Δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας στα σύνορα με την Κολομβία μετά την εντολή για προσωρινό κλείσιμο των συνοριακών περασμάτων, στις 23 Φεβρουαρίου, 2019
© AFP 2018 / JUAN BARRETO

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η μεταφορά αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στο Πουέρτο Ρίκο, η προσγείωση αμερικανικών δυνάμεων στην Κολομβία και άλλα γεγονότα δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο Πεντάγωνο ενισχύει τη συγκέντρωση στρατού στην περιοχή, προκειμένου να ανατρέψει τον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο Μαδούρο».

Όπως επεσήμανε ακόμη ο Ρώσος αξιωματούχος, η Βενεζουέλα αρνήθηκε να δεχτεί την ανθρωπιστική βοήθεια που τής επιβλήθηκε από τις ΗΠΑ, επειδή καταλαβαίνει ότι η Ουάσινγκτον ετοιμάζεται να ανατρέψει τον Νικολάς Μαδούρο.

«Και ο λαός της Βενεζουέλας το καταλαβαίνει καλά αυτό. Εξού και αυτή η αντίδραση, η άρνηση να δεχτούν φορτηγά από την επιτιθέμενη χώρα και η στήριξη του προέδρου τους», παρατήρησε ο Πάτρουσεφ.

Επίσης, όπως ανέφερε ο Ρώσος αξιωματούχος ασφάλειας, οι ΗΠΑ πρότειναν στη Ρωσία να διεξάγουν ξεχωριστές συνομιλίες για τη Βενεζουέλα και η Μόσχα συμφώνησε, αλλά η Ουάσινγκτον ξεκίνησε να χρησιμοποιεί παράλογα προσχήματα για να αποφύγουν αυτές τις διαβουλεύσεις.

Η πολιτική κρίση στη Βενεζουέλα κλιμακώθηκε, τον Ιανουάριο, όταν ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό αυτοαναγορεύτηκε μεταβατικός πρόεδρος της χώρας της Λατινικής Αμερικής, εξασφαλίζοντας τη στήριξη των ΗΠΑ.

Ο Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος ορκίστηκε για τη δεύτερη θητεία του ως πρόεδρος στις 10 Ιανουαρίου, μετά τις εκλογές του Μαΐου του 2018, χαρακτήρισε την κίνηση του Γκουαϊδό ως απόπειρα πραξικοπήματος που ενορχηστρώθηκε από την Ουάσινγκτον.

*Πηγή: sputniknews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας