Ρώσοι κατηγορούνται για απόπειρα ανάμειξης στις εκλογές-Συνάντηση με γιο του Καντάφι

1058
ρώσοι

Δύο Ρώσοι πολίτες κατηγορούνται από την εισαγγελία της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA) της Λιβύης για απόπειρα ανάμιξης στις εκλογές, ενώ τους καταλογίζεται ότι συναντήθηκαν με τον γιο του Καντάφι.

Οι Ρώσοι πολίτες Μαξίμ Σουγκαλέι και Σαμίρ Σεϊφάν κατηγορήθηκαν τον Φεβρουάριο από την εισαγγελία της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA) της Λιβύης για φερόμενη απόπειρα ανάμειξης στις εκλογές και για συνάντηση με τον γιο του πρώην ηγέτη της χώρας, Μουαμάρ Καντάφι, δήλωσε σε συνέντευξή του ο δικηγόρος των δύο ανδρών.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η υπόθεση παραμένει υπό διερεύνηση και δεν έχει γίνει ακόμη η δίκη.

Ο δικηγόρος πρόσθεσε ότι είχε επισκεφθεί πολλές φορές στη φυλακή τους δύο Ρώσους πολίτες, με την τελευταία εξ αυτών τον Μάρτιο. Ο ίδιος χαρακτήρισε καλή τη φυσική τους κατάσταση, προσθέτοντας ότι η διοίκηση των φυλακών τους φέρεται καλά.

Σημείωσε ότι ήταν δύσκολο να προβλεφθεί πότε θα ξεκινήσει η δικαστική διαδικασία και πότε θα μπορούσαν να απελευθερωθούν οι Ρώσοι κρατούμενοι.

Οι δύο Ρώσοι πολίτες συνελήφθησαν στην Τρίπολη τον Μάιο του 2019 για φερόμενη προσπάθεια ανάμειξης στις προσεχείς εκλογές, όπως είχε δηλώσει ο γενικός εισαγγελέας της Λιβύης. Οι δύο κρατούμενοι είναι κοινωνιολόγοι από το ρωσικό Ίδρυμα για την Προστασία των Εθνικών Αξιών.

Ο επικεφαλής του οργανισμού είχε δηλώσει ότι έφτασαν στη Λιβύη ως μέλη ερευνητικής ομάδας που επικεντρώνεται σε κοινωνιολογικές έρευνες και μελετά την ανθρωπιστική, πολιτισμική και πολιτική κατάσταση στη χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας