Ρωσία: Πρόσκληση Πούτιν στον Ουκρανό πρόεδρο για άμεσες συνομιλίες

546
Russian President Vladimir Putin attends a virtual global climate summit via a video link in Moscow, Russia April 22, 2021. Sputnik/Alexei Druzhinin/Kremlin via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι είναι έτοιμος να συναντηθεί στη Μόσχα με τον Ουκρανό ομόλογο του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και να συζητήσει μαζί του τις σχέσεις των δύο χωρών.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι είναι έτοιμος να συναντηθεί στη Μόσχα με τον Ουκρανό ομόλογο του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και να συζητήσει μαζί του τις σχέσεις των δύο χωρών «ανά πάσα στιγμή» όποτε εκείνος μπορεί, αλλά παράλληλα τον παρέπεμψε στις ηγεσίες των αυτονομιστών για να συζητήσουν τη διένεξη στην ανατολική Ουκρανία.

«Εάν πρόκειται για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, τότε παρακαλώ, θα δεχθούμε τον πρόεδρο της Ουκρανίας στη Μόσχα σε όποια χρονική στιγμή τον εξυπηρετεί», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια των συνομιλιών που είχε με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, σχολιάζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την πρόταση που του έκανε πρόσφατα ο Ζελένσκι να συναντηθούν στο Ντονμπάς.

Αναφερόμενος στην πρόταση αυτή, είπε ότι εάν ο Ζελένσκι ήθελε να μιλήσει για τη σύγκρουση μεταξύ δυνάμεων του Κιέβου και των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, θα πρέπει «πρώτα απ’ ‘όλα να συναντηθεί με τους ηγέτες» των δύο δημοκρατιών του Ντονέτσκι και Λουγκάνσκ και μετά να συναντηθεί με εκπροσώπους μια τρίτης χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας