Ρωσία προς Τουρκία-Αν εξοπλίσετε Ουκρανία θα επανεξετάσουμε κάθε συμφωνία μαζί σας

475
Αν εξοπλίσετε Ουκρανία θα επανεξετάσουμε

Η Ρωσία θα επανεξετάσει τη στρατιωτική συνεργασία με την Τουρκία σε περίπτωση που αυτή προχωρήσει σε σχέδια πώλησης αεροσκαφών και drone στην Ουκρανία, δήλωσε την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιούρι Μπορίσοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Θα επανεξετάσουμε (την προοπτική) συγκεκριμένα σε κάθε μεμονωμένη περίπτωση”, δήλωσε ο Μπορίσοφ στους δημοσιογράφους απαντώντας σε ερώτηση επί του θέματος.

Στις 12 Απριλίου, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε την Τουρκία και άλλες χώρες να μην υποστηρίξουν τις “στρατιωτικές” φιλοδοξίες της Ουκρανίας. Η Ρωσία αναπτύσσει όπλα και στρατό στην Κριμαία και κατά μήκος των συνόρων της με την Ουκρανία μετά την κατάπαυση του πυρός μεταξύ Κίεβου και φιλορώσων αντάρτων στην ανατολική Ουκρανία.

Η Ουκρανία αγόρασε 12 drone τύπου Bayraktar TB2 το 2019 και σχεδίαζε να τα εξοπλίσει με έξυπνα μικρο πυρομαχικά MAM-L που κατασκευάστηκαν από τον τουρκικό κατασκευαστή όπλων Roketsan. Τον Οκτώβριο, ο Vadim Nozdrya, επικεφαλής της κρατικής εταιρείας εμπορίας όπλων Ουκρανίας Ukrspetsexport, δήλωσε ότι ο στρατός σχεδίαζε να αγοράσει 48 από τα drone.

Τα τουρκικά drone έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ανατροπή των ενόπλων συγκρούσεων στη Συρία, τη Λιβύη και στην αμφισβητούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, όπου το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία συγκρούστηκαν πέρυσι.

Επίσης σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι μισθοφόροι του Ερντογάν στη Συρία, οι οποίοι πήραν οδηγίες να ετοιμάζονται να μεταβούν στην Ουκρανία.

Πέτρος Κράνιας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας