Ρωσία προς ΗΠΑ: «Θα καταρρίψουμε τους πυραύλους σας κατά Συρίας»

1508
συρία
Κλιμακώνοντας τις απειλές προς την Ουάσιγκτον αν επιχειρήσει επίθεση στη Συρία η Μόσχα προειδοποιεί τώρα ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα καταρρίψει τους αμερικανικούς πυραύλους και θα καταστρέψει τις βάσεις εκτόξευσής τους.
Λίγες ώρες μετά τις απειλές του Ρώσου πρεσβευτή στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπένζια, ότι «μπορεί να βρεθούμε στα πρόθυρα ορισμένων πολύ λυπηρών και σοβαρών γεγονότων» αν η Ουάσιγκτον θέσει σε εφαρμογή τα σχέδια επίθεσης αντιποίνων κατά του καθεστώτος Άσαντ για την καταγγελλόμενη χρήση χημικών όπλων στην ανταρτοκρατούμενη Ντούμα της Ανατολικής Γούτα, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο Λίβανο διεμήνυσε: «Η Ρωσία θα συμμορφωθεί με τη δήλωση του προέδρου για την αμερικανική επιθετικότητα κατά της Συρίας, καταρρίπτοντας τους Αμερικανικούς πυραύλους». Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Manar Tv ο Αλεξάντερ Ζασίπκιν πρόσθεσε ότι στο στόχαστρο των Ρώσων θα μπουν και τα σημεία απ’ όπου θα εκτοξευθούν οι πύραυλοι (βάσεις εκτόξευσεις, πολεμικά πλοία κτλ).
Την ίδια ώρα ο πρώτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της ρωσικής Βουλής, Γιεβγκένι Σερεμπρένικοφ,  διεμήνυε ότι η Μόσχα θα απαντήσει αμέσως αν οι δυνάμεις στη Συρία δεχθούν αμερικανική αεροπορική επίθεση.
Ο Σρεμπρένικοφ τόνισε ότι έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας για τη ρωσική αεροπορική βάση στο Χμεϊμίμ και τη ναυτική βάση στην Ταρσό, καθώς και για όλους τους Ρώσους στρατιώτες και αξιωματικούς που έχουν αναπτυχθεί στη Συρία καθώς η Ουάσιγκτον ετοιμάζει επίθεση κατά των δυνάμεων του καθεστώτος Άσαντ.
«Αναμένουμε ότι δεν θα τεθούν σε κίνδυνο οι ζωές των στρατιωτικών μας σε περίπτωση αμερικανικών επιθέσεων. Πιστεύω ότι οι ΗΠΑ το κατανοούν αυτό και δεν θα το επιτρέψουν, ειδάλλως η απάντηση της Ρωσίας θα είναι άμεση, όπως είπε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων»,επεσήμανε.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας